Pa Daugavu varētu kursēt seši kuģi, Rīgas kanālā – desmit kuģīši

Komentāri

Jūras administrācijā prognozē, ka šogad pa Daugavu varētu kursēt seši, bet kanālā desmit izbraukumu kuģi.

Visbiežāk pa Daugavu vēlas izbraukt viesi no Ķīnas, Taivānas un Japānas, bet papildu šiem tūristiem lielā cieņā izbrauciens pa Rīgas kanālu ir arī spāņiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kanālā divas trīs nedēļas kursē divu uzņēmumu kuģi. Uzrunātie pārvadātāji izmaiņas maršrutos šajā sezonā nesola.

Patlaban vēl notiek iepirkuma konkurss uz piestātņu vietām, kuras gadiem ir sāpīgs temats pārvadātājiem.

Māris Klaužs, SIA Jaunā Vecrīga valdes loceklis:

Diemžēl tas ir tāds fakts, ka nav ne elektrības pieslēguma pastāvīgi, ne ūdens pieslēgumu. Visā civilizētā pasaulē kuģu piestātnes ir apgādātas vismaz ar elektrību un ūdensvadu.

Tas pats attiecas uz mazo kuģu piestātnēm Rīgas kanāla malā, par kurām gadā jāmaksā pat vairāk nekā 10 tūkstoši eiro. Taču līdz šim jautājums noklīdis birokrātijas gaiteņos un dzirdīgas ausis nav atradis.

Jānis Uvarovs, SIA Jaunā Vecrīga valdes loceklis:

To vajadzētu risināt Rīgas domei risināt, bet nekādu pretimnākšanu neesam sagaidījuši. Mēs jau esam rakstījuši iesniegumus, lai elektrību piegādā, viņi saka – vēršaties pie tās kompānijas, mēs vēršamies tur, un tad sākas pingpongs.

Skaties video!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl