Komentāri
Oficiāli! Eiropas Komisija apstiprina transtaukskābju ierobežojumus pārtikā
Ilustratīvs foto: LETA

Pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju valdība beidzot apstiprinājusi ierobežojumus transtaukskābēm pārtikas produktos. Mērķis ir samazināt nelabvēlīgo ietekmi uz veselību, piemēram, mazināt sirds un asinsvadu slimības.

Līdzīgus ierobežojumus pagaidām ieviesušas vēl tikai trīs Eiropas Savienības valstis – Dānija, Austrija un Ungārija.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Gan Latvijā ražotajos, gan importētajos produktos maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums nedrīkstēs pārsniegt divus gramus uz 100 gramiem kopējā tauku daudzuma jeb divus procentus. Nedaudz lielāks tas varēs būt pārtikas produktos ar zemāku kopējo tauku daudzumu.

Paredzēts, ka ierobežojumi stāsies spēkā no 2018. gada janvāra. Kā norāda Veselības ministrija, visaugstākais transtaukskābju saturs ir dažādos saldumos un konditorejas izstrādājumos.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl