Komentāri

Nākamā gada nodokļu reformas draud ar sāpīgu triecienu lauku tūrisma nozarei. Prognozējot nodokļu sloga pieaugumu, lauku tūrismā strādājošie cer palielināt apgrozījumu, piesaistot vairāk ārvalstu tūristu.

Šodienas uzņēmējs lauku tūrismā Latvijā pats atrodas kā starp dzirnakmeņiem – no vienas puses to spiež valstsvīru pieņemtie lēmumi, bet no otras – sarūkošā iedzīvotāju pirktspēja. Tomēr pagaidām vismaz par nodokļu reformām gandrīz pusotru gadsimtu senajās dzirnavās Zemgales dienvidos, kurās dzirnavnieks Ikars ekskursantiem stāsta, kā vēsturē cilvēki mala miltus rīta putrai, pāragri nesatraucas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Aktīvā sezona lauku tūrismā pavasara pēdējie mēneši un vasara, tomēr šis gads uzņēmējiem nav bijis spožākais. Nodokļu reformu dēļ ar bažām un milzīgu neziņu uzņēmēji raugās arī uz nākamo gadu. Ervīns Labanovskis, kurš šogad pirmo reizi ekskursantiem vēris ģimenes uzņēmumu – dzirkstošās bērzu sulas darinātavu, uzskata, ka kārtējo reizi caurumi budžetā tiek lāpīti uz mazo ražotāju rēķina.

Piedāvājums lauku tūrismā ir gana raibs, ceļotāji var ieskatīties zemnieku sētā, iepazīt amatnieku darbu, izvēlēties izjādes ar zirgiem, supošanu, izbraucienus ar laivām  utt. Un aizvadītajā sezonā lauku uzņēmējiem daudz darbu sagādājuši kāzinieki, nereti Latvijas laukos vedības nosvinēt izvēlas tie, kuri emigrējuši no valsts. Savukārt ārzemnieki te bieži vien atbrauc pēc mūsu valsts izslavēšanas starptautiskajos tūrisma portālos, piemēram, Lonely planet.

Nākotnē uzņēmumi iecerējuši vairāk koncentrēties uz Japāņu tūristu piesaistīšanu. Un, gaidot Latvijas simtgadi, taps arī tūrisma taka apkārt Latvijai.

Video

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl