NATO par “Zapad 2017”: Krievija gatavojas lielam karam

48 komentāri

Ir pamats būt satrauktiem par Krievijas un Baltkrievijas vērienīgajām militārajām mācībām “Zapad 2017”, jo manevri uzskatāmi par “nopietnu gatavošanos lielam karam”.

Tā atzinis NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Par spīti Maskavas apgalvojumiem, ka “NATO netiek uzskatīta par ienaidnieku” un ka “mācības nav vērstas pret NATO”, Petrs Pavels atgādina, ka Krievija nav ievērojusi caurskatāmības principu.

“Ja mēs raugāmies uz mācībām, kā tās pasniedz Krievija, nevajadzētu būt satraukumam. Bet, ja mēs raugāmies uz plašāku ainu, mums ir jābūt satrauktiem, jo Krievija nav bijusi caurskatāma,” norāda NATO ģenerālis. Karaspēka augstās koncentrācijas dēļ, viņa vērtējumā, ir samērā augsts starpgadījumu potenciāls, ko varētu izraisīt cilvēka vai tehnikas kļūda.

Petrs Pavels akcentē, –  ir svarīgi būt pārliecinātiem, ka nenotiek netīši starpgadījumi.

“Zapad 2017” aktīvā fāze sākās ceturtdien, militārās mācības ilgs līdz nākamās nedēļas vidum.

TOP komentāri

  • Elīna Goldina
  • Irina Orlovska
    +9 +4 -5

    Irina Orlovska

    Kad NATO lidmašīnas lido un mājas dreb, tad viss Ok - notiek mācības! Pārējiem nav jāmācās!? Tak liekaties mierā un nepūšat no mušas ziloni!
  • Guntars Gulbis
    +3 +2 -1

    Guntars Gulbis

    ļoti vienkārši, krievi negrib zaudēt ietekmi Baltkrievijā un Lukašeno gribas dzīvot, tapēc arī notiek mācības + ir ievesti ģeopolitiski spēki kas uz vietas arī paliks... īsi sakot, Krieviem ir bail...nevis viņi izrāda spēku.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl