Komentāri

“Mūsdienās cilvēki līdz 95% laika pavada telpās. Tas nav tikai skolēniem, tas ir arī mazajiem bērniem, kā arī pieaugušajiem. Mēs arī svaigā gaisā esam ļoti maz, un tas velk līdzi problēmas,” saka alergoloģe Ieva Cīrule.

“Tā viena no problēmām ir alerģijas. Tas ir arī viens no skaidrojumiem, kādēļ tik daudz ir alerģiju pret tieši telpās esošiem putekļiem ir tādēļ, ka mēs daudz laika esam telpās. Mūsu bērni, skolēni, – tieši tāpat,” viņa skaidro.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viņa arī norāda, – ja telpās ir slikta ventilācija un slikta gaisa apmaiņa, tad visi putekļi laika gaitā tur sakrājas arvien vairāk. “Tad arī attiecīgi rodas problēmas – tie gan ir vīrusi, gan baktērijas, gan dažādi alergēni, dažādas ķīmiskas vielas. Cilvēki, īpaši tie, kam ir jutīgas gļotādas, ļoti reaģē uz šo piesārņojumu. Tad sāk gan acis asarot, gan deguns tecēt, klepot, citam pat paliek grūti elpot,” norāda alergoloģe.

“Diemžēl alerģisko pacientu skaits nesamazinās, lai arī medicīna iet uz priekšu un tiek atklāti visādi jaunumi, kā iespējami ārstēt šīs problēmas, taču pacientu nepaliek mazāk, tādēļ, ka dzīvesveids, apkārtējā vide, tā arvien vairāk bojā, ja sevišķi runājam par elpceļiem, ādu, pasliktina mūsu dzīves kvalitāti,” saka I. Cīrule.

Skaties video!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl