LNT Brokastis: ideja Visu svēto dienas desertam

0 Komentāru
LNT Brokastis: ideja Visu svēto dienas desertam
Restorāna "3 pavāri" izkārtne. (Foto: Evija Trifanova/LETA)

Tuvojas 31. oktobris, kas nozīmē – klāt kārtējais Helovīna vakars. Sestdienas rītā LNT Brokastis viesojās 3 pavāru restorānā, kurā tā šefpavārs Juris Dekaļskis padalījās ar kādu no savām idejām lieliskam desertam, ko likt galdā šausmīgajiem gardēžiem Visu svēto dienā.

Pamatā – biezpiens, apakša gatavota no auzu pārslām, cepampannā pa virsu cepamajam papīram pa virsu vēl “gāžam” uzputoto biezpienu ar cukuru un olu baltumiem. Iespējams pievienot arī kanēli, svaigas ogas, citronu…
Atsevišķi pagatavots olbaltumu cepums, kas ir ēdiena pamats. Pa virsu jāņogu gēls un ābolu redukcija, blakus klāt salda karamele. Tālāk seko interesanti notikumi – Juris izmanto šķidro slāpekli, kurā ievieto olbaltumvielu, lai izgatavotu bezē. To, kāpēc jāizmanto slāpeklis un kur to vispār var iegūt, kā arī kas tur beigās sanāks – skaties videomateriālā!

0 Komentāru