LNT Brokastis: ideja Visu svēto dienas desertam

Komentāri

Tuvojas 31. oktobris, kas nozīmē – klāt kārtējais Helovīna vakars. Sestdienas rītā LNT Brokastis viesojās 3 pavāru restorānā, kurā tā šefpavārs Juris Dekaļskis padalījās ar kādu no savām idejām lieliskam desertam, ko likt galdā šausmīgajiem gardēžiem Visu svēto dienā.

Pamatā – biezpiens, apakša gatavota no auzu pārslām, cepampannā pa virsu cepamajam papīram pa virsu vēl “gāžam” uzputoto biezpienu ar cukuru un olu baltumiem. Iespējams pievienot arī kanēli, svaigas ogas, citronu…
Atsevišķi pagatavots olbaltumu cepums, kas ir ēdiena pamats. Pa virsu jāņogu gēls un ābolu redukcija, blakus klāt salda karamele. Tālāk seko interesanti notikumi – Juris izmanto šķidro slāpekli, kurā ievieto olbaltumvielu, lai izgatavotu bezē. To, kāpēc jāizmanto slāpeklis un kur to vispār var iegūt, kā arī kas tur beigās sanāks – skaties videomateriālā!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl