Komentāri

Līdz 12. augustam Ādažu lidlaukā notiek starptautiskas lidmodeļu sacensības, kurās piedalīsies dalībnieki no 15 dažādām valstīm. To laikā katram pilotam ir uzdevums iespējami vairāk reižu nocirst pretinieka lidmašīnai piestiprināto lenti. 

Uzdevums ir grūts, un tas nereti beidzas pat ar lidmodeļa avāriju. Lidmodeļu ātrums ir aptuveni 150 kilometri stundā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Latvijas un Lietuvas čempionātu, kas reizē ir arī Pasaules kausa posmi, organizators un sacensību tiesnesis Imants Klimašonoks norāda, ka šajā reizē piloti sacenšas gaisa kauju klasē.

“Katram modelim ir trīs metrus gara papīra lentīte, galvenais uzdevums ir pēc iespējas vairāk nocirst gabaliņus lentēm,” skaidro Klimašonoks. Par katru lentes gabaliņu pilotam pienākas 100 punkti. Vislabāk lenti cirst pa nelielam gabalam, lai sanāk iespējami daudz punktu. Pilotiem ir arī citi noteikumi, kas jāievēro – galvenais nedrīkst traucēt pretinieka pilotu.

“Iekšā ir centra aplis, kurš iezīmēts ar baltu līniju, tu nedrīksti izgrūst pretinieku ārā, jāuzvedas diezgan korekti,” min Klimašonoks. Visu laukumā notiekošo vēro tiesneši, kuriem ir tiesības diskvalificēt dalībniekus. 2016. gada Pasaules čempions no Ukrainas Iļja Rediuks vienā cīņā saņēma noraidījumu par pārāk asu grūstīšanos. Pasaules čempiona titula ieguvējs Iļja par noraidījumu īpaši nepārdzīvo, viņš šajā sportā ir daudz ko pieredzējis.

“Lidmodeļu būvēšanu es uzsāku ļoti agri, jau septiņu gadu vecumā. Savukārt par pilotu kļuvu jau 11 gadu vecumā,” norāda Rediuks.

Lidmodeļu sacensības Ādažu lidlaukā turpināsies vēl visu nedēļas nogali. Noslēgumā būs zināmi gan Lietuvas, gan Latvijas čempionāta uzvarētāji. Savukārt jaunais pasaules čempions tiks noskaidrots sezonas noslēgumā.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl