Lieli un mazi, cepami un vārāmi! Dabas muzejā ieradušies rudens apalīši – ķirbji

Komentāri

Līdz svētdienai, 29. oktobrim, Latvijas Dabas muzejā jau 20. reizi apskatāma rudens vēstnešu – ķirbju – izstāde.

Ķirbis ir viena no rudens ražas veselīgākajām dārza veltēm – bagātīgs šķiedrvielu, vitamīnu, olbaltumvielu un dzelzs avots. Tas pārsteidz ar savu krāsu, formu, svaru un plašo garšas buķeti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Izstādē skatāmas vairāk nekā 200 dažādu ķirbju un ķirbjaugu (kabači, cukīni, patisoni, inku gurķi, citrongurķi, tladianta, momordika, melotrija un citi) šķirnes.

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl