Komentāri

Pagājis gandrīz mēnesis, kopš lidostā Rīga ir jauna kārtība, kādā pasažierus apkalpo taksometri. Tiesa lika lidostai atcelt iepriekšējo praksi, ka iebraukšana tās teritorijā iespējama tikai ar īpašu licenci. Tagad pie lidostas novērojams haoss – taksometri vai nu drūzmējas milzu rindās, vai arī gluži pretēji, pasažieriem tos ilgi jāgaida. Šoferi stāsta, ka situācija ir saspringta un līdz dūru vicināšanai vai riepu duršanai ir viens solis.

Pildot Administratīvās tiesas lēmumu, no 6. septembra lidostai ”Rīga” jāļauj iebraukšana taksometru līnijā ikvienai personai. Sākotnēji tas radīja pamatīgu haosu, kas arī tagad tā līdz galam nav norimis. Lidostā skaidro, ka iepriekšējā kārtība ar licencēm ļāva labāk plānot darbu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Izvirzīt zināmus nosacījumus, par mašīnu skaitu, kas jānodrošina. Šobrīd vairs šādu mehānismu nav. Ir brīži, kad ir daudz pasažieru, nav mašīnu. Saņemam daudz sūdzības. Vai otra galējība – kad ir liels pasažieru pieplūdums, tad ir ļoti daudz taksometru,” stāsta lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Uz vairākiem taksometriem var manīt pārlīmētus SIA nosaukumus – lielākoties, katrs šoferis ir mikrouzņēmējs. Taksisti atzīst, ka situācija ir saspringta. Tagad par klientiem cīnās visi, kam nav slinkums. Pēc taksistu teiktā, lielākā gaidīšana un rindas veidojas pie izbraukšana automāta, jo šoferiem jāmaksā nauda, lai tiktu ārā – pusotrs eiro. Cena ir uz pusi mazāka, nekā parastajiem lidostas apmeklētājiem.

Lidosta noraida tiesas pārmetumus, ka ierobežojumi takšiem bija radīti ,lai vairāk nopelnītu. Caurlaižu sistēma bijusi izstrādāta, lai, izpildot starptautiskajos normatīvajos aktos noteiktās prasības, nodrošinātu lidostas, pasažieru un gaisa kuģu drošību lidostas teritorijā.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl