Komentāri

Miljoni slimnīcu infrastruktūras attīstībai, piemēram, telpu remontiem vai jaunu tehnoloģiju iegādei, pieejami no Eiropas Reģionālā fonda. Vairāk nekā 91 miljons atvēlēts Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecībai, bet teju 83 miljoni sadalīti starp 13 universitātes un reģionālajām slimnīcām, kuras atzītas par stratēģiski svarīgām.

Starp reģionālajām slimnīcām ”lauvas tiesu” saņēmusi Liepājas reģionālā slimnīca un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Tām abām piešķirti ap 24 miljoniem eiro, kas ir tikpat daudz cik pārējām reģionālajām slimnīcām – Daugavpils, Jelgavas, Vidzemes, Jēkabpils un Rēzeknes – kopā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vēl vakar pēc koalīcijas partiju tikšanās satraukumu par šādu situāciju pauda ”Vienotība”. Taču šodien valdības sēdē neviens ”Vienotības” ministrs iebildumus pret finansējuma sadalījumu necēla. Bažas vairāk raisīja iecere iedalīt visas Latvijas slimnīcas četros līmeņos.

Iebildumi pret finansējuma sadali, akcentējot, ka tas nav izdiskutēts, jo pats dokuments vēl pagājušajā nedēļā bija ierobežotas pieejamības, bija Pašvaldību savienībai.

Pie attīstībai paredzētajiem miljoniem šodien tika tās slimnīcas, kuras iedalītas augstākajā – ceturtajā un trešajā līmenī. Visticamāk, lielāki iebildumi gaidāmi brīdī, kad taps zemāko līmeņu slimnīcu kartējums.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl