Latvijas restorāni piedāvā īpašas ēdienkartes – sācies Francijas garšas mēnesis

Komentāri
Latvijas restorāni piedāvā īpašas ēdienkartes – sācies Francijas garšas mēnesis
LETA

Kā garšo Francija? Liela daļa gardēžu jau droši vien zina atbildi uz šo jautājumu, taču plašākai publikai visa mēneša garumā ir iespēja iepazīties ar Francijas garšu vadošajos Latvijas restorānos. No zosu aknu pastētes un varžu kājiņām līdz pat ārkārtīgi senai pīles pagatavošanas receptei! Šos kārumus uz zoba liks arī augstākās Latvijas amatpersonas.

Francijas garšas mēnesi visā pasaulē svin pusotrs tūkstotis šefpavāru! Šoreiz arī Latvijā atsaucība bijusi necerēti liela – 13 restorāni, tostarp tādi pazīstami nosaukumi kā Bibliotēka, 36. līnija, Tinto, Kaļķu vārti un citi piedāvās īpašas ēdienkartes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Savas receptes internetā varēs iesniegt un konkursos piedalīties arī vienkārši Francijas garšas cienītāji, taču centrālais notikums gaidāms 21. martā, kad Francijas vēstnieki visā pasaulē, arī Rīgā, vienlaikus rīkos ekselenču vakariņas.

Pie šā paša galda sēdīsies 18 Latvijas amatpersonas un baudīs vislabākos vīnus un ēdienus četru šefpavāru izpildījumā. Pamatēdienā tiks servēta Mārtiņa Rītiņa pagatavotā pīle.

Francijas vēstniecībā Latvijā trešdien cits pie cita gūla šķīvji, atvesti no labākajiem Latvijas restorāniem. Katrs šefpavārs centies pārsteigt gan ar izdomu, gan noformējumu. Noteikums tikai viens – ēdienam jānāk no franču virtuves. Pirms ķerties klāt gardumu baudīšanai, Francijas vēstnieks uzteica Latvijā pieejamo produktu kvalitāti, reizē demonstrēdams arī savas latviešu valodas prasmes.

Lasi vēl