Komentāri

Lielbritānijas atbildīgā persona par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības Deivids Deiviss Latvijas amatpersonām sola, ka bloka pamešana nebūs šķiršanās, bet jaunu attiecību sākums. Tā saucamais “Brexit” ministrs viesojās Rīgā, kur tikās ar premjeru un Ārlietu ministru. Latvijas amatpersonas tikmēr uzsver, ka nekāda tirgošanās par Latvijas atbalstu Londonas mērķu sasniegšanai nenotiek. Mūsu valsts prioritāte “Brexit” sarunās būšot Anglijā mītošo Latvijas valstspiederīgo interešu aizstāvība.

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības ministrs Deivids Deiviss Latvijā ieradies uzreiz pēc Igaunijas apmeklējuma, savukārt rīt viņš viesosies Lietuvā. Tikšanās mērķis – pārrunāt ar “Brexit” saistītos jautājumus, tostarp apmainīties ar redzējumu par Eiropas Savienības un Londonas attiecībām nākotnē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Lai gan mēs atdalīsimies no Eiropas Savienības, Eiropu mēs nepametīsim. Tā nav šķiršanās, bet gan jaunu attiecību sākums. Un mēs vēlamies, lai Eiropas Savienībai turpina veikties,” saka Deiviss.

Izstāšanās process gan solās būt visnotaļ sarežģīts, kas Lielbritānijai var izmaksāt aptuveni 60 miljardus eiro. Vienlaikus skaidrs, ka Londona mēģinās panākt sev izdevīgus nosacījumus, tostarp diskusijās par tirdzniecības līgumu. Laikraksts “The Times” pagājušonedēļ vēstīja, ka atbalstu Londonas interešu lobēšanai Lielbritānija, iespējams, meklēs tieši Austrumeiropā, pretī solot finansiālus labumus.

Latvijas interesēs esot saglabāt labas tirdzniecības attiecības, kā arī aizstāvēt Anglijā mītošos Latvijas iedzīvotājus. Latvijas ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds ir pārliecināts, ka tiem, kas jau emigrējuši uztraukumam liela pamata nav, savādāk ir tiem, kas uz Angliju vēlēsies braukt pēc Lielbritānijas izstāšanās.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl