Latvijas prezidentūras pasākumiem trūkst telpu

Komentāri
Latvijas prezidentūras pasākumiem trūkst telpu
Eiropas Savienības un Latvijas karogi. (Foto: LETA)

Izvērtējot Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpu noslodzi un paralēli notiekošo pasākumu skaitu, konstatēta papildu telpu nepieciešamība aptuveni 40 dažādiem pasākumiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā, tādēļ prezidentūras sekretariāts par 55 000 eiro izmantos Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja telpas un teritorijas.

Prezidentūras laikā Latvijā norisināsies aptuveni 200 pasākumi, no kuriem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies vairāk nekā 100 pasākumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Paredzams, ka atsevišķos pasākumos būs pat 700 dalībnieku. Šī iemesla dēļ bija nepieciešamas papildu telpas, kas atrodas bibliotēkas tuvumā.

Sekretariāts norādījis, ka papildu telpām bija jābūt tiešā bibliotēkas tuvumā, aprīkotām ar ratiņkrēslu uzbrauktuvi, tuvumā sabiedriskā transporta pieturvietām, jāatbilst dalībnieku ietilpības prasībām, kā arī jābūt iespējai piebraukt un novietot ar pasākumu saistītus transportlīdzekļus.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, sekretariāts par vienīgajām prasībām atbilstošām uzskatīja VAS Latvijas Dzelzceļš Dzelzceļa muzeja telpas un teritoriju, izmantojot to par 55 000 eiro.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl