Komentāri
Latvijas iedzīvotāji piekopj sentēvu prasmes un vasarā gatavo ziemas krājumus
FOTO: LETA

Ļoti daudzās Eiropas valstīs iedzīvotāji pamazām aizmirst sentēvu prasmes gatavot vasarā ziemas krājumus.  Latvijā gan daudzi vāra ievārījumus, vāc zāļu tējas un konservē. Pētījumu aģentūra TNS aptaujā secinājusi, ka visbiežāk mūsu valsts iedzīvotāji šogad plāno vai jau sākuši saldēt ogas, dārzeņus un zaļumus 48%, kā arī gatavot ievārījumus 46%.

37 % no aptaujātajiem saka, ka sākuši konservēt dārzeņus; 29% vākuši zāļu tējas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ar sulu spiešanu un konservēšanu šovasar nodarbojušies 26% aptaujāto; 21% konservējuši augļus un ogas, bet 15% norādījuši, ka konservē vai kaltē sēnes.

Ceturtā daļa 24% iedzīvotāju gan neplāno neko no iepriekš minētā. 2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl