Komentāri
Latvijas iedzīvotāji piekopj sentēvu prasmes un vasarā gatavo ziemas krājumus
FOTO: LETA

Ļoti daudzās Eiropas valstīs iedzīvotāji pamazām aizmirst sentēvu prasmes gatavot vasarā ziemas krājumus.  Latvijā gan daudzi vāra ievārījumus, vāc zāļu tējas un konservē. Pētījumu aģentūra TNS aptaujā secinājusi, ka visbiežāk mūsu valsts iedzīvotāji šogad plāno vai jau sākuši saldēt ogas, dārzeņus un zaļumus 48%, kā arī gatavot ievārījumus 46%.

37 % no aptaujātajiem saka, ka sākuši konservēt dārzeņus; 29% vākuši zāļu tējas.

Ar sulu spiešanu un konservēšanu šovasar nodarbojušies 26% aptaujāto; 21% konservējuši augļus un ogas, bet 15% norādījuši, ka konservē vai kaltē sēnes.

Ceturtā daļa 24% iedzīvotāju gan neplāno neko no iepriekš minētā. 2% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl