Latvijā svin studentu apmaiņas programmas “Erasmus” 30 gadu jubileju

Komentāri

Milzumdaudz ballīšu, lekcijas svešvalodā un pieredze uz mūžu – tā par studentu apmaiņas programmu ”Erasmus” saka tās dalībnieki. Šodien, 7. februārī, Eiropā svin šīs programmas trīsdesmito gadadienu.

Rīgā, Eiropas mājā, pulcējās “Erasmus” absolventi, organizatori, lai uz jautras nots atcerētos spilgtākos mirkļus un ieguvumus, kā arī analizētu, kāda nākotne sagaida šo programmu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Erasmus”, kas pašlaik ir vispopulārākā un veiksmīgākā ES studentu apmaiņas programma. Tā sākās 1987. gadā, un pirmo reizi tajā piedalījās 3200 studentu. Dalībniekiem ir iespēja pilnībā izmainīt savu ikdienas rutīnu un studēt citā valstī.

”Katrs ceturtais “Erasmus” students savu dzīvesbiedru satika tieši apmaiņas programmā. Ja saskaitītu, cik daudz bērnu piedzimuši par tiem 30 gadiem – sanāktu miljons! Tas ir milzīgs skaitlis. Tas ir vislabākais apliecinājums sauklim: vienoti dažādībā,” skaidro Inna Šteinbuka, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja.

Programmas ģeogrāfiskā darbības joma ir paplašinājusies no 11 valstīm 1987. gadā līdz 33 šobrīd. Ierastās robežas pārbīdījušās, un programmā “Erasmus+”, kas darbojas no 2014. līdz 2020. gadam un kuras budžets ir 14,7 miljardi eiro, vairāk nekā četriem miljoniem cilvēku dod iespēju iegūt darba pieredzi vai arī strādāt brīvprātīgo darbu.

Tagad “Erasmus” programmā katru gadu piedalās ap 300 000 studentu, kuri gūst neizmērojamu pieredzi, ko atcerēties uz mūžu.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl