Latvijā katram piektajam skolas bērnam ir aptaukošanās

1 komentārs

Latvijas iedzīvotāju uztura paradumi nav veselīgi – pētījumi liecina, ka katram piektajam skolēnam ir liekā svara problēmas. Gan frī kartupeļi, gan saldumi un konditorejas izstrādājumi, kurus iecienījuši bērni, ir ar visaugstāko transtaukskābju saturu.

Transtaukskābes negatīvi ietekmē veselību un var izraisīt smagas saslimšanas, tāpēc Veselības ministrija, cerot pasargāt sabiedrības veselību, izstrādājusi noteikumu projektu. Tas paredz, ka maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums pārtikas produktos nedrīkstēs pārsniegt divus gramus uz 100 gramiem jeb 2% kopējā tauku daudzuma.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Skaties foto:

Izmaiņas varētu skart apmēram 7800 Latvijas pārtikas aprites uzņēmumu.

Plānots, ka noteikumi stāsies spēkā no 2016. gada 1. janvāra. Pārejas periods paredz, ka ēdināšanas uzņēmumiem jaunās normas būs jānodrošina gada laikā, bet pārtikas ražotājiem tiks doti divi gadi, lai mainītu tehnoloģijas vai iekārtas.

Skaties video!

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl