Komentāri
Latvijā aizturēta vairāk nekā 14 000 kilogramu smaga koraļļu krava
Koraļļu krava (VID)

Pagājušā gada nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde aizturējusi 14 350 kilogramu koraļļu iežu kravu, kas tranzītā caur Latviju vesta no Ķīnas uz Baltkrieviju bez nepieciešamās atļaujas, informē VID.

Tik lielu daudzumu koraļļu iežu Latvijas muita ir aizturējusi pirmoreiz. Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pērnā gada decembra beigās Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā pieteikta tranzīta procedūra precēm – koraļļu smiltis un akmeņi akvārijiem. Kontroles laikā radās aizdomas, ka tiek pārvadāti īpatņi vai to izstrādājumi, kuri iekļauti 1973. gada Vašingtonas konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām (CITES) pielikumos.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji kopā ar Latvijas Dabas muzeja zooloģijas un paleontoloģijas ekspertiem Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā aizturētajām precēm veica ekspertīzi. Saskaņā ar ekspertu atzinumu kravā esošie koraļļu akmeņi atbilduši terminam “koraļļu ieži”, un tos veidojuši akmenskoraļļu jeb mandreporkoraļļu kārtas Scleractinia koraļļi. Šīs sugas īpatņu tirdzniecību ierobežo CITES konvencija, kā arī Eiropas Savienības tiesību akts – regula par savvaļas dzīvnieku un augu sugu aizsardzību, reglamentējot to tirdzniecību.

Koraļļu iežu izvešanai no Ķīnas un pārvietošanai tranzītā caur Eiropas Savienību bija jāsaņem Ķīnas CITES uzraudzības iestādes izsniegta eksporta atļauja vai reeksporta sertifikāts, ko kontroles laikā kravas pārstāvis nevarēja uzrādīt.

Izņemtie koraļļu ieži nodoti Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Pavaddokumentos norādītā kravas vērtība – 33 500 ASV dolāru.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl