2 komentāri

Ar augstāko izglītību runājot, Latvijas augstskolās pēdējā laikā manāms ārvalstu studentu pieplūdums. No vienas puses, tas ir apsveicami, taču pastāv arī bažas par to, lai ilgtermiņā izdotos noturēt studiju kvalitātes standartus.

Liela daļa Latvijas augstskolu tagad vienojušās par vienotiem kritērijiem ārvalstu studentu piesaistē. Tie paredz piemēram to, ka ārvalstu studentu atlasei būs jābūt daudz rūpīgākai, lai tā nebalstītos tikai uz ekonomiskiem apsvērumiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Vienošanos parakstījušas Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Daugavpils Universitāte un Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola, Kultūras akadēmija, Mūzikas akadēmija, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskola un Biznesa augstskola “Turība”.

Studenti no ārzemēm atrodami teju visās Latvijas augstskolās. Kā galvenos iemeslus, kāpēc mācībām izvēlējušies Latviju, tie galvenokārt min labo studiju kvalitāti un salīdzinoši zemās dzīvošanas izmaksas. Daudzi neizslēdz iespēju, ka pēc diploma iegūšanas varēs palikt dzīvot Eiropas Savienībā.

Šankars Ravi
DATORZINĀTŅU STUDENTS NO INDIJAS

Indijā var iegūt tikai zināšanu bāzi, savukārt, studējot Latvijā vai kur citur Eiropā, var iegūt prasmes, ko pēc tam varēs izmantot jebkurā pasaules malā. Ja ar labām sekmēm pabeigšu maģistru un dabūšu darbu, tad palikšu Eiropā, ja ne, tad braukšu atpakaļ uz dzimteni.

TOP komentāri

  • Andis Kazāks
    +1 +1 0

    Andis Kazāks

    Jā tas varētu tā būt priekš ārzemniekiem, jo viņiem par 370 eiro neviens nestrādā, bet mūsu pašu studenti, kurus nespēj pastutēt vecāki, pēc mācību stundām skrien piestrādāt.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl