2 komentāri

Šobrīd sviesta cena Latvijā ir sasniegusi maksimumu, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atzina Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa skaidro, ka sviesta cenas ir kāpušas būtiski, un akcentē, ka sviesta cenu kāpums ir pamatots, jo globāli pieaudzis pieprasījums pēc piena taukiem. Aizliegtu vienošanos KP nav konstatējis. Lai gan sviesta cenu kāpums Latvijā ir pamatots, Ābrama norāda, mazumtirdzniecībā uzcenojums Latvijā ir līdz pat 70%.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Viņa arī norādīja, ka tādējādi KP šobrīd nesaredz pamatu iejaukties šajā tirgū.

Skaidrīte Ābrama
KP vadītāja

“Vērtējot situāciju, mēs konstatējām, ka mums nav vērts šeit iejaukties dziļāk, iet un sākt analizēt dziļāk, vai nav bijusi kāda vienošanās, jo tirgus apstākļi, globālie apstākļi ir to sekmējuši.

Šobrīd cenas Latvijā jau noteikti ir sasniegušas pīķi, jo jau tiek meklētas alternatīvas lētāka sviesta importam.

TOP komentāri

  • MT
  • s
    0 0 0

    s

    Nevis pārbaudit, kā un kāpēc tirgotāji un pārstrādātaji uzskrūvējuši cenas, bet importēt lētāku no valstīm, kurās lauksaimniekiem ir atbalsts no valsts ar mazākiem nodokļiem un lielākām subsīdijām no ES. Ļoti valstiska un patriotiska politika, taisni riebjas.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl