Komentāri

Realitāte Latvijas izglītības iestāžu ēdnīcās ir nelāga – piemēram, Zaļās karotītes putnu gaļas vietā tiek piegādāta poļu putnu gaļa, Zaļās karotītes maizes vietā skolām tiek piegādāta “parastā” maize. Turklāt trūkst kontroles par to, vai skolu ēdnīcām piegādātā pārtika atbilst tam, ko sola vest tirgotājs, tā atzinis Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis. 

“Zaļajos iepirkumos” dominējušais kritērijs ir kvalitāte. To pretendenti apstiprina ar Zaļās karotītes vai bioloģiskās saimniecības sertifikātu. Taču realitāte ir ne pārāk glaimojoša.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Proti, pagājušajā gadā ieviestajam ”Zaļajam iepirkumam” vajadzēja dot priekšrocības vietējiem ražotājiem un īpaši kvalitatīvai vietējai pārtikai. Tā vietā vairāki Rīgas bērnudārzi saņēmuši bojātu produkciju.

Foto

Guntis Helmanis, RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors: 

Saņēmām no pirmsskolas iestādēm tādus satrauktus zvanus – lūk, mums ir piegādāti bojāti kartupeļi, sīpoli.

Konkrētajā gadījumā pēc pašvaldības ieteikuma bērnudārzu pārstāvji uzrakstīja aktu par nekvalitatīvas produkcijas piegādi. Tad saskaņā ar līgumu bojātā prece dažu stundu laikā tika nomainīta uz citu. Tomēr kopumā problēma nav atrisināta.

Skaties video un uzzini vairāk!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl