Ķirbis – Latvijas čempions – 232 kilogramus smags!

Komentāri

Noskaidroti šā gada lielākie Latvijas ķirbji un uzvarētājs pārspējis visus iepriekšējos rekordus. Ķirbja īpašniece atzīst, ka uzvarētājs varēja būt vēl lielāks.  

Svēršanas finālā zoodārzā piedalījās desmit lielākie šā gada ķirbji, kas atvesti no Skrundas, Jaunokras, Carnikavas, Ādažiem, Grobiņas, Kuldīgas un citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ar katru gadu čempionātā tiek pieteikti arvien vērienīgāki dalībnieki, kas spēkavīriem liek pamatīgi pasvīst. Ģimenes, kas audzē oranžās ogas savu prasmi arvien pilnveido.

Latvijas smagākais ķirbis jau otro gadu pēc kārtas izaudzis Dagdas novadā. Pārspējot visus līdzšinējos rekordus, no Dagdas atvestais uzvarētājs svēra 232 kilogramus.

Ķirbja īpašniece Inna Kozlovska atzīst, ja vien oranžajai ogai būtu izrādīta pienācīga aprūpe uzvarētājs būtu bijis vēl lielāks.

Čempionei piekāpās viņas radiniece – otrās vietas ieguvēja – arī dagdiete Gaļina Kozlovska, viņas izaudzētais ķirbis svēra 179 kilogramus, bet godpilnā trešā vieta tika skrundenieces Dainas Badovskas 174 kilogramus smagajam lolojumam.

Kozlovsku ģimene arī pagājušajā gadā uzvarēja ar 214 kilogramus smagu ķirbi. Jau tradicionāli čempionāta finālisti kļūst par našķi zoodārza iemītniekiem, pirmie šoreiz ķirbi nogaršoja degunlāči.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl