Ķengaraga promenādi šogad pagarinās par 718 metriem

1 komentārs
Ķengaraga promenādi šogad pagarinās par 718 metriem
F64

Ķengaraga promenādes pagarināšanai Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja no infrastruktūras fonda piešķīra 221 507 eiro.

Finansējums paredzēts Ķengaraga promenādes – gājēju/veloceliņa Centrs-Dārziņi turpinājuma izbūvei gar Daugavu.

Šogad plānots izbūvēt 718 metru garu promenādes posmu, labiekārtojot apkārtējo teritoriju. Tāpat iecerēts izveidot jaunu piebraucamo ceļu, kas ļautu no promenādes nokļūt līdz Maskavas ielai.

Darbu gaitā plānots veikt gājēju un veloceliņa izbūvi, gājēju aizsargbarjeru, ceļa zīmju, brauktuvi norobežojošo elementu, ceļa zīmju uzstādīšanu, kā arī nodrošināt teritorijas labiekārtošanu, nostiprinot esošās nogāzes un izvietojot papildus atpūtas soliņus, atkritumu urnas, veloturētājus.

Labiekārtošanas darbus Ķengaraga promenādē Rīgas Austrumu izpilddirekcija veic jau vairākus gadus. Gar Daugavu izveidots gājēju un veloceliņš, kas papildināts ar atpūtas soliņiem, vides objektiem, rotaļu laukumu, putnu novērošanas torni, gājēju tiltiņiem, labiekārtoto Mazjumpravas muižas teritoriju. Ķengaraga promenādē kopā labiekārtota teritorija vairāk nekā 5 kilometru garumā.

2014.gadā veloceliņam tika izveidots pagarinājums no Ķengaraga promenādes līdz Mazjumpravmuižai, bet 2015.gadā tika pabeigts jauns gājēju un veloceliņa turpinājums 630 metru garumā posmā no Mazjumpravas muižas uz Dārziņu apkaimes pusi, bet pērn tika sakārtots 500 metrus garš posms līdz Rumbulas apkaimei.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl