1 komentārs

Šajā nedēļas nogalē norisināsies starptautiska zinātniski praktiska konference, kas veltīta pārtikas ceļam jeb kā no dobes pārtika nokļūst uz mūsu galda.

Konferences idejas autors un pētnieks Miķelis Grīviņš norāda, ka Latvijai unikālās lietas pārtikas jomā ir pašu dārzu kopšana, konservēšana un meža velšu lasīšana, taču, pat neraugoties uz to, ka daudziem iedzīvotājiem ir savi mazdārziņi, uz Rietumvalstu fona Latvijā pārtikā cilvēki iztērē daudz vairāk naudas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Tas, kas raksturo Latvijas pārtikas patēriņu, ir lielā mērā mūsu ienākumi un mūsu vēsture. Skatoties uz Eiropas kopējo [rādītāju], mēs tērējam aptuveni 25% ienākumu pārtikai, kas salīdzinājumā ar Vecās Eiropas valstīm ir krietni vairāk. Tur tiek tērēti aptuveni 10%. Tas galvenokārt ir mūsu zemo ienākumu dēļ,” viņš skaidro.

Pārtikas konference norisināsies 13. un 14. oktobrī Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā “Zirgu Pasts”.

Intervija ar Miķeli Grīviņu

TOP komentāri

  • s
    0 0 0

    s

    Nekorekts salīdzinājums, jo mums produkti maksā pa lielam tikpat, cik Rietumeiropā,ir jāpadoma, cik mums būtu jāmaksā, ja nebūtu šie dārziņi, pagrabi un meža veltes.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl