Karstums var būt kaitīgs. Lūk, kas tev jāņem vērā!

Komentāri

Šajās dienās ārā valda pamatīgs karstums. Sinoptiķi lēš, ka vietām termometra stabiņš rādīs pat 34 grādus. Atbildīgie dienesti arī izplatījuši brīdinājumus par to, kā izvairīties no nepatīkamām sekām šādos laikapstākļos.

Piemēram, ka ir pārtikas produkti, kas karstā laikā bojājas ātrāk, ja tiek uzglabāti ārpus aukstuma iekārtas, jo tieši siltumā baktērijas vairojas ļoti ātri.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lietojot nekvalitatīvus pārtikas produktus, var inficēties ar dažādiem slimību izraisītājiem, piemēram, salmonellām, vai saindēties ar mikroorganismu toksīniem. Sabiedriskā transporta pasažieri tiek lūgti nevērt vaļā logus un lūkas tajos transportlīdzekļos, kas aprīkoti ar kondicionieriem.

Skaties foto:

Sauļošanās kārotāji tiek aicināti saulē pavadīt maz laika ne tikai pārkaršanas dēļ, bet arī augstā ultravioletā starojuma dēļ. Mediķi iesaka daudz dzert ūdeni, lietot galvassegas, bet, tiklīdz jūtams nogurums, vērsties pie ārstiem.

Skaties video:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl