Komentāri

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) briest ”ģenerāltīrīšana”. Iestādes vadītāja sola no darba atbrīvot vairāk nekā 300 darbinieku. Tā vietā solīts padarīt dienestu krietni modernāku, vairāk izmantojot moderno tehnoloģiju sasniegumus. Karš pieteikts PVN shēmotājiem un aplokšņu algu maksātājiem.

Pagājušajā gadā krietni krities Valsts ieņēmumu dienesta prestižs – iestādes vadītāja atzīst, ka pēc SKDS veiktās aptaujas datiem, VID uzticas vien trešdaļa iedzīvotāju. Tad vēl VID skāra daudzi skandāli un darbinieku aiziešana. Viens no galvenajiem uzdevumiem tagad būs samazināt birokrātiju dienestā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti


Ilze Cīrule,
VID vadītāja:

Administrēšanas sloga mazināšana uzņēmējiem, cīņa ar ēnu ekonomiku, modernās nodokļu audita metodes, uzlabota analītiskā kapacitāte. Šīs ir četras būtiskas jomas, kur saņemsim palīdzību un spēsim pacelt lietas citā līmenī.

VID sola izsvēpēt arī smalki savērptās PVN izkrāpēju shēmas. Šis darbs var izrādīties īpaši grūts, jo neoficiāli zināms, ka daudzi noziedznieki jau ilgstoši bijuši saistīti ar bijušajiem vai esošajiem nozares pārstāvjiem, kas nelikumības pieseguši vai pat paši no tā guvuši labumu.

Tāpat tiek solīts stingrāk kontrolēt pierobežas zonu, kas gadiem ilgi bijusi kā ādere kontrabandistiem.

“Nododot Terehovas skeneri, pilnībā tiks nodrošināts, ka austrumu robežas robežpunkti ir aprīkoti ar skeneriem, kas darbojas arī kā preventīvs līdzeklis,” VID ģenerāldirektores vietniece Muitas jomā Ingrīda Gulbe-Otaņķe.

Viens no rīkiem, kā iedzīvotājiem atvieglot komunikāciju ar VID, ir īpaša mobilā telefona aplikācija. Izmantojot to, iedzīvotāji var nofotografēt čekus, piemēram, par ārsta pakalpojumiem, lai iesniedzot deklarāciju, saņemtu atpakaļ daļu naudas.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl