Kalvītis par gāzes zagšanu: Katra pieslēgšanās var izraisīt sprādzienu!

Komentāri

Miljonos eiro mērāmi dabasgāzes zudumi – ar to nākas saskarties AS “Latvijas Gāze”.

Gatavojoties gāzes tirgus atvēršanai, kas notiks nākamā gada aprīlī, uzņēmums sadarbībā ar kārtībsargiem sācis šim jautājumam pievērst īpašu vērību.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Šogad atklāti 12 nelegālie dabasgāzes pieslēgumi, un vairāk nekā 1000 gadījumos konstatēta iejaukšanās gāzes skaitītājos. Gāzes zagļus iespējams iedalīt divās kategorijās.

Pirmā ir viltus meistari, kas par samaksu piedāvā patērētājiem izbūvēt nelegālus pieslēgumus. Otrie ir tā dēvētie industriālie zagļi, kas zem zemes izbūvē savu gāzes vadu un pieslēdzas maģistrālajam vai sadales vadam. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs gāzes zagšanu saista ar sava veida padomju laiku domāšanu.

Aigars Kalvītis, AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs

Kaut kāds kopīpašums visiem vienmēr liekas kopīgs, tādi ir elektrības zagļi, gāzes zagļi, citi zagļi, kas zog sabiedrisko mantu. Man ir grūti to analizēt, bet tā problēma ar gāzi atšķirībā no visām citām zādzībām, ka tas jau ir dzīvībai bīstami. Katra pieslēgšanās var izraisīt sprādzienu.

Cik bīstams var izrādīties nelegāls gāzes pieslēgums, kas ir tā dēvētie nelegālie gāzes meistari un kāda atbildība viņiem draud, par to plašāk LNT Ziņās plkst. 20!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl