Komentāri

Ziemassvētki nav tikai ģimenes svētki, un tie jau sen tiek svinēti kolēģu un partneru lokā. Tas pat ir pieklājīgi. Tāpēc, organizējot svinības, vēlamies atstāt patīkamu un lietišķu iespaidu.

Tāpēc piedāvājam dažus ieteikumus svētku atmosfēras radīšanai un galda klāšanai, lai patīkami pārsteigtu kolēģus un partnerus.

Galda klāšana

Galds nenoliedzami ir viena no galvenajām svinību vietām. Varētu teikt – svinību altāris, tāpēc tam pievērst uzmanību būtu īpaši svarīgi.
Lai radītu ļoti svinīgu noskaņu, atceries šo padomu – balts galdauts ar mūžzaļu zaru vītni kā centrālo akcentu pāri visam lielajam viesību galdam ir tas, kas tev noderēs.

Ņemot vērā svinību tematiku, eglīte noteikti var būt viens no centrālajiem akcentiem, tāpēc tā var atrasties arī uz galda. Vītnes vidū – balti dekora priekšmeti, šoreiz baltas kannas, kas papildinātas ar tiem pašiem mūžzaļajiem zariem, kuru zaros eglīšu rotājumi – galda klājumam pieskaņotas svinīgas stikla bumbiņas. Eglīte varbūt arī citas sugas – dekoratīva priedīte, kadiķis.

Foto

Ja vēlaties atstāt svinīgu iespaidu, tad liela nozīme ir šķīvjiem. Tie var būs klasiski balti, turklāt katram divi vai trīs – atkarībā no tā, cik ēdienu plānots un kādā secībā tie tiks pasniegti, bet apakšējais – kā paplāte vai paliktnis, kas paliek visu svinību laiku.

Svečturi, galda piederumi – vienotā krāsā, šoreiz svinīgi sudraba, un tajos ar baltumu kontrastējošas, bet zaļumu akcentējošas sveces – zaļas.
Uz šķīvjiem baltas salvetes, kuras rotājam ar tā paša mūžzaļā auga zariņu un svētku laika elementu, kas varbūt arī tīri praktiska lieta – šoreiz piparkūku formiņa tajā pašā krāsā kā galda piederumi un svečturis – sudraba. Tā var noderēt kā maza dāvaniņa – katram citāda.

Kā palutināt viesus?

Bez laba noskaņojuma nekādi – tas ir priekšnosacījums gan svinību organizatoram, gan viesiem. Svinīgums arī ir no svara, taču par to, kā to radīt, jau aprakstījām. Bet no reizes uz reizi labs dzēriens uzmundrina un piešķir svētkiem īpašu nozīmi. Tāpēc, organizējot svētkus kolēģiem, parūpējieties par kādu izsmalcinātu dzērienu.

Tas var būt, piemēram, kāds dižciltīgs viskijs, kas sasildīs drēgnajos ziemas vakaros. Un kāpēc lai tas nebūtu izsmalcinātais Chivas Regal viskijs! Tas ir baudāms gan tīrā veidā, gan kokteiļos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu, bet klasisku un gardu kokteiļa recepti, ar ko iepriecināt viesus:

  • Ievieto glāzē divas ābola šķēles.
  • Pārlej pāri āboliem 50 ml Chivas Regal 12 Year Old.
  • Pievieno lielus ledus gabalus un lēni pielej 100 ml citrusa limonādes.
  • Pārlej ar 50 ml sodas ūdens un dekorē ar laima šķēlīti.

Foto: kā pagatavot kokteili ar Chivas Regal

Elegants glamūrs un stilīgs roks! Kā “X Faktora” talanti Edgars Kreilis un Aivo Oskis veidoja savu skatuves tēlu?

Elegants glamūrs un stilīgs roks! Kā "X Faktora" talanti Edgars Kreilis un Aivo Oskis veidoja savu skatuves tēlu?

Pasaules slavenajā mūzikas šovā “X Faktors” sevi spilgti pieteikuši vairums Latvijas dziedošo talantu. Kāpt uz skatuves, visnotaļ, palīdz ne vien draugu un ģimenes atbalsts, bet arī drosme un pārliecība – šajā jautājumā dziedātājiem atbalstu sniedz iepirkšanās centrs “Domina Shopping”, kā arī stiliste un modes dizainere Indra Salceviča.

Lasi vēl