Komentāri

Kā savulaik cepa maizi un apstrādāja graudus? Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien bija iespējams izzināt daudzus noslēpumus šim rūpalam.

Muzejā notiekošo Maizes godu laikā bija iespēja uzzināt, kā notika graudu kulšana ar spriguļiem, kā arī pašiem iemēģināt roku šajā nodarbē.

Piemēram, graudu apstrādes laikā senajiem latviešiem svarīgi bija dziedāt un vēl svarīgāk – kādas dziesmas skanēja šo darbu laikā.

Pēc graudu kulšanas muzeja atjaunotajā maizes krāsnī tika demonstrēta arī saldskābmaizes cepšana, bet pēc tam – maizes godināšana pie lielā saimes galda.

Skaties video un uzzini vairāk!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl