Komentāri

Kā savulaik cepa maizi un apstrādāja graudus? Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien bija iespējams izzināt daudzus noslēpumus šim rūpalam.

Muzejā notiekošo Maizes godu laikā bija iespēja uzzināt, kā notika graudu kulšana ar spriguļiem, kā arī pašiem iemēģināt roku šajā nodarbē.

Piemēram, graudu apstrādes laikā senajiem latviešiem svarīgi bija dziedāt un vēl svarīgāk – kādas dziesmas skanēja šo darbu laikā.

Pēc graudu kulšanas muzeja atjaunotajā maizes krāsnī tika demonstrēta arī saldskābmaizes cepšana, bet pēc tam – maizes godināšana pie lielā saimes galda.

Skaties video un uzzini vairāk!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl