Jaunajiem censoņiem labas ziņas – atklāts radošo industriju inkubators!

Komentāri
Jaunajiem censoņiem labas ziņas – atklāts radošo industriju inkubators!
Foto: LETA

Vakar atklāts daudzmiljonu projekts – radošo industriju inkubators. Tā mērķis ir ar valsts un Eiropas fondu palīdzību dot iespēju radošo profesiju pārstāvjiem veidot pašiem savus uzņēmumus. Interese ir patiešā liela – inkubatorā augt vēlas vairāk nekā simts uzņēmēji.

Dalība radošo industriju inkubatorā jaunam uzņēmumam dod iespēju tikt pie bezmaksas labumiem. Viņi var izmantot koplietošanas biroju un saņemt bezmaksas konsultācijas biznesa plāna izstrādē. Ja izdodas izturēt konkursu un tikt inkubatorā, viņi var saņemt arī desmitos tūkstošu eiro mērāmu finansējumu no valsts.

Kopā projektam līdz 2023. gadam atvēlēti septiņi miljoni galvenokārt Eiropas fondu naudas. Tādēļ interese par iespējām piedalīties no dažnedažādu jomu pārstāvjiem ir liela. Sākot no modes māksliniekiem un beidzot ar datorspēļu programmētājiem.

Jau tagad skaidrs, ka konkurence uz vietām inkubatorā būs liela – interesi izrādījuši vairāk nekā simts potenciālie dalībnieki. Pagaidām biznesa inkubators atradīsies Elizabetes ielā, bet pēc 2020. gada to plānots pārcelt uz bijušās Tabakas fabrikas telpām, kur Kultūras ministrija cer izveidot radošo kvartālu pēc Skandināvijas parauga. Kopā Latvijā no pirmā septembra strādāt sākuši 15 biznesa inkubatori.

Foto

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl