Komentāri

Vienā dienā viņi var raut ārā zobus, veikt nopietnu operāciju un ārstēt vidusauss iekaisumu. Vēl par šo profesijas pārstāvi vēlas kļūt gandrīz katrs bērns – runa ir par veterinārārstiem, kuri sestdien, 28. aprīlī, svinēs savus profesionālos svētkus.

Veterinārārsta Aigara Briņķa darba diena nekad nav vienmuļa un līdzīga nākamai. Šobrīd viņš uz laiku kļuvis par zobu higiēnistu un skotu terjera meitenei palīdz tikt vaļā no smaganu iekaisuma, – ne tikai būs jāiztīra zobi, bet daži arī jāizrauj ārā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Dakteris Briņķis vēl tīra un rauj ārā zobus skotu terjeram, bet jau zina, ka nākamais darbiņš būs saistīts ar ķirurģiju, jo ridžbeka šķirnes sunītei – deviņgadīgajai Borai jāizoperē kājā jaunveidojums.

“Jā, vetārsta darbs tādā ziņā ir ļoti interesants. Mēs darām dažādas lietas. Mums nav tikai tā, kā cilvēku medicīnā. Ja esi zobārsts, tad dari tikai zobārstniecību…,” stāsta Briņkis.

Viņš jau bērnībā zināja, ka kļūs par veterinārārstu. Tiesa, sapnis bija palīdzēt tieši lielajiem dzīvniekiem – zirgiem, govīm, aitām, jo pats esmu no laukiem.

Dakteris Briņķis stāsta, ka šajā darbā jāatrod kopīga valoda gan ar pašu saimnieku, gan ar dzīvnieku. Veterinārārsta darbā tas ir viens no grūtākajiem momentiem. Bieži vien jāstrādā par psihoterapeiti, norāda Aigars, jo dzīvnieka saimnieks jāuzklausa.

“Cenšamies aprunāties ar viņu un viņam palīdzēt. Bieži ir tā, ka saimnieki savas problēmas nodot tālāk dzīvniekiem, jo savā praksē biju bieži saticies ar cilvēkiem, kuriem pašiem bijuši audzēji, un pēc kāda laika dzīvnieks arī sāk slimot ar līdzīga veida audzējiem. Un to neesmu sapratis, kāpēc tā tas notiek…,” min vetārsts.

Vetārsta darbā nav brīvdienu, – ja četrkājainais pacients saslimst, ģimenei būs jāpagaida. No tā nesabijās daktera dēls Bruno, kurš šobrīd studē veterinārmedicīnu. Kaut gan Aigars mēģināja viņu atrunāt, jo esot ļoti grūti tikt galā ar pārdzīvojumiem, ja dzīvniekam nav izdevies palīdzēt. Ar to nesot viegli samierināties, toties gandarījums šajā darbā ir vienmēr.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl