Ja pavasarī galīgi negribas strādāt, psihologs iesaka 3 “trikus”

Komentāri
Ja pavasarī galīgi negribas strādāt, psihologs iesaka 3 “trikus”
Pixabay

Kā ”pierunāt” sevi strādāt ar lielāku prieku un līdz ar to arī – efektīvāk? Tā, lai gan pašam ikdiena paietu priecīgāk, gan darbadevējs būtu apmierinātāks? Eksperts Džonatans Feders (Jonathan Fader) iesaka veikt soļus, kas palīdzēs vairāk izbaudīt Tavu darbu.

1.      Tā vietā, lai domātu, kas šajā darba dienā var noiet greizi, domā par to – kuras lietas es varu kontrolēt? Proti, par savu rīcību un savām domām, kuras atrodas tikai un vienīgi Tavā pārziņā, nevis par to, kas var noiet greizi. Domā šādi – ko es pats/-i varu darīt, lai atrisinātu kādu uzdevumu, izaicinājumu? Pieradini sevi izbaudīt darba procesu, un padari to par vienu no savām prasmēm.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

2.      Eksperimentē! Pamēģini savā darbu ritumā ieviest kaut ko jaunu. Padomā par to, ko Tu varētu darīt citādāk nekā parasti. Darba ikdiena kļūs interesantāka un Tev būs vairāk laika domāt par risinājumiem nevis pārdzīvot par negatīvajām lietām.

3.      Ievies savā attieksmē tādu vērtību kā pateicība. Eksperts skaidro – tā vietā, lai koncentrētu savu uzmanību uz to, kas Tavā darbā ir, Tavuprāt, nepareizi, fokusējies uz tām lietām, kas Tevi apmierina un sniedz prieku. Tas var būt kāds cilvēks Tavā komandā, ar ko ir viegli sastrādāties, kaut kas smieklīgs, kas ir atgadījies Tavā darbadienā. Cilvēki, kuriem piemīt šī vērtība, tiek novērtēti.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl