Izdotas pirmās viedierīcēs klausāmās latviešu grāmatas

Komentāri

Katru gadu latviešu izgudrotā e-grāmatu lasīšanas aplikācija kļūst populārāka ne tikai Latvijā, bet arī valstīs, kur mīt aizbraukušie latvieši un šādi izjūt dziļāku saikni ar dzimteni. Nesen komanda Latvijas grāmatniecībā ierakstījusi pavisam jaunu lapaspusi – klausāmgrāmatas, kuras var atskaņot viedierīcēs.

Grāmatu Meitene, kas nogrieza man matus audio “ielasījusi” Valmieras drāmas teātra aktrise Inese Pudža. Papildu šai grāmatai klausāmu versiju studijā Jump ieguvusi arī Jāņa Joņeva Jelgava 94 un Ingas Ābeles Paisums, papildinot vairāk nekā 12 tūkst. lielo e-grāmatu bibliotēku. No tām latviešu valodā ir apmēram 800, un daudzas no tām svešumā lasa arī emigrējušie latvieši.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Foto

Zane Bērziņa, Austrālijā dzīvojoša latviete:

Forši, ka no rīta, kamēr es eju savā pludmales pastaigā, varu klausīties Jāņa Joņeva Jelgavu un Rīgas Laiks ir kā tāds mīļš sveiciens no Latvijas katru mēnesi. Būtu diezgan grūti pasūtīt un pirkt jaunākās latviešu grāmatas caur internetu un tad sūtīt uz kādu pastu.

Ar tuvām un tālām ārvalstīm saistās arī uzņēmuma nākotnes plāni. Kopš pērnā gada nogales grāmatas konkrēto valstu valodās pieejamas arī Igaunijā un Somijā, bet šovasar plānots pievienot vēl citas valodas. Mērķis ir apmēram 10 valstis.

Video

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl