Imigrantiem ir viegli iekļūt Latvijā, jo robežsardzē trūkst darbinieku

Komentāri

Gandrīz katru dienu tiek saņemtas ziņas, ka robežu nelikumīgi šķērso desmitiem cilvēku. Vislielākā grupa ir tieši Vjetnamas pilsoņi. Valsts robežsardzes priekšnieks, ģenerālis Normunds Garbars intervijā 900 Sekundēm norāda, ka iespējas nelegāli šķērsot robežu saistītas ar to, ka robežsardzē trūkst darbinieku.

Jūlijs parādījis, ka tendence šķērsot robežu nelegāli arvien pieaug – šajā laika posmā aizturēti gandrīz 70 cilvēki jeb teju trešdaļa no visas gada statistikas, norāda Garbars.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Iespēja nelegāli šķērsot robežu tikai palielinās – parādās arvien jaunas cilvēku kategorijas, kā arī pavalstniecības, un rodas jauni nelegālo cilvēku pārvadāšanas mēģinājumi.

Robežsardzes priekšnieks skaidro, ka Latvija ir nokavējusi divus gadus ar robežu iniciatīvām, kuras valdība ierosināja 2013. gadā, jo robežsargu skaits ir palicis tas pats. Būtu nepieciešams valsts papildu finansējums, taču jārēķinās, ka, saņemot šos līdzekļus, problēmu nebūs iespējams atrisināt uzreiz, brīdina Garbars.

Arī likumdošana nav vērsta uz to, lai sakārtotu šo problēmu, – Latvijas pilsoņi, kas pārvadājuši nelegālos imigrantus, ir sodīti ar piespiedu darbiem, bet ārzemniekiem sods ir pāris mēnešu ieslodzījumā.

Intervija ar Normundu Garbaru:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl