Komentāri

Lai arī ziema gribētu te uzkavēties ilgāk – kā vecos laikos, līdz aprīļa vidum, viss liecina, ka par balto sauktajam gadalaikam atvēlētais laiks kļūst arvien īsāks, jo pirmais neviltojamais pavasara vēstnesis ir klāt – kļavu sulu tecināšana.

Citugad kļavu sulu tecināšana būtu sākusies tikai marta vidū, taču šogad tā sākusies jau tagad, un pirmie tilpumi ar saldajām sulām jau tiek tirgoti. Tas mudina domāt, ka pēc mēneša zeme jau būs atlaidusies, kļavu sulu laiks būs beidzies, bet sulu tecinātāji ar urbjiem un pamatīga izmēra traukiem rosīsies bērzu birztalās.

Skaties foto: tā latvieši tecina kļavu un bērzu sulas pavasarī!

Skaties video!

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm

Pavisam vienkārša recepte gardām maizītēm, kas būs pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem to krāsas dēļ. Un tie, kuriem bietes negaršo, nesatraucieties, jo bietes receptē galvenokārt pilda krāsošanas funkciju un to garša maizītēs teju nav jūtama.

Lasi vēl