”Herbalife Nutrition” eksperte: kas Tev jāzina, plānojot svētku maltīti Piedāvā: Herbalife Nutrition

0 Komentāru
”Herbalife Nutrition” eksperte: kas Tev jāzina, plānojot svētku maltīti
Foto: Pexels

Sagaidot Jauno gadu, mēs ne tikai plānojam svinību aktivitātes un kādas dāvanas uzdāvināt saviem tuviniekiem, bet arī, iespējams, būtiskāko svētku tradīciju – svētku maltīti. Daudzās kultūrās šis ir viens no vakara svarīgākajiem notikumiem, kura neatņemama sastāvdaļa ir pulcēšanās pie kopīga svētku galda un gadu mijas sagaidīšana tuvinieku lokā. Visbiežāk pēc maltītes apēšanas dīvāns kļūst par omulīgāko vietu, lai atpūstos, jo sātīgas vakariņas izraisa nogurumu un miegainību. ”Herbalife Nutrition” uztura eksperte un dietoloģe Laura Romeraite Kuklieriene skaidro, kāpēc svētku maltītes var atstāt negatīvu ietekmi uz organismu un pašsajūtu, kā arī iesaka padomus veselīga ēdiena izvēlei.

# Ko pārēšanās nodara organismam?!

Brīvdienu noskaņās mēdz parādīties mūsu ”kaitīgie” ēšanas paradumi, piemēram, pārēšanās. Jāatzīst, ka tas notiek pavisam nejauši un nākamais, ko pamanām, ir liekā svara parādīšanās. Kā no tā izvairīties? Pirmkārt, ir jāēd ar prātu, nevis ķermeni! Iespējams, ka esat pavadījis kādu laiku gatavojot, palīdzot gatavot vai gaidot svētku maltīti, kam notiekot Jūsu ķermenis alkst pēc ēdiena, tādēļ pārēšanās risks ir daudz lielāks.

L. Romeraite Kuklieriene iesaka: ”Pirms ēšanas izdzeriet glāzi ūdens! Tādā veidā, kuņģim uzņemot šķidrumu, tajā paliks mazāk vietas ēdienam. Vienlaikus ūdens palīdzēs ēdienu pārstrādāt ātrāk. Pirms maltītes apēdiet arī kādu veselīgu uzkodu. Ja neesat izsalcis, tad ēdiena izvēli noteiks racionāli lēmumi, nevis izsalkums!”

# Neuzņemt divus olbaltumvielām bagātus produktus vienā maltītē!

Brīžos, kad ir pieejama tik daudzveidīga ēdienu izvēle, mēdzam apēst arī pa kādam kārumam un baudīt teju visus ēdienus, kas atrodami uz svētku galda. Tomēr ir būtiski vienas maltītes laikā neuzņemt divus olbaltumvielām bagātus produktus. Proti, olbaltumvielu sagremošana ir laikietilpīgs process, un, lai arī tās nodrošina sāta sajūtu ilgākam laikam, uztura eksperte rekomendē uzņemt olbaltumvielas mērenā daudzumā. Pretējā gadījumā uzņemtā maltīte kļūst pārāk ”smaga”. Līdz ar to nav ieteicams ēst gaļu un riekstus vai olas un sieru vienas maltītes laikā. Tā vietā varat apēst salātus ar Indijas riekstiem vai gaļu ar tvaicētiem dārzeņiem.

Svarīgi ir arī neēst desertu uzreiz pēc pamatmaltītes, jo to darot, uzņemtais ēdiens tiek iesprostots vienuviet, un ķermenis tiek pakļauts lielam gremošanas procesa spiedienam.

# Maltītēm ir jābūt regulārām un sabalansētām!

Nav noslēpums, ka gadu mijas sagaidīšana ir viens no rosīgākajiem laikiem, jo mēdzam būt nepārtrauktā steigā un skrējienā. Tā rezultātā bieži tiek izlaistas ēdienreizes un izjaukti ikdienas maltīšu paradumi.

Foto: Herbalife Nutrition

L.Romeraite Kuklieriene skaidro, kāpēc ēdienreižu izlaišana kļūst par problēmu organismam: ”Organisms ir daudz gudrāks nekā domājam. Ja esam izsalkuši, bet ignorējam šo impulsu, tad organisms ieslīkst ”izsalkuma režīmā”. Tas nozīmē, ka brīdī, kad organisms nesaņem nepieciešamo kaloriju daudzumu, vielmaiņa palēninās. Jāatceras arī, ka no rītiem vielmaiņa ir ātrāka nekā vakaros. Tāpēc, pat ja esat steigā, tas nav signāls, ka var ēst neveselīgi.”

Sāciet savu dienu ar vieglām brokastīm. Piemēram, lai veiksmīgi uzsāktu savu dienu, pievienojiet pienam ar zemu tauku saturu divas ēdamkarotēm ”Herbalife Nutrition” ”Formula 1” Olbaltumvielu kokteiļa ar pikantā ābola garšu. Vienlaikus paņemiet līdzi arī kādu veselīgu uzkodu, kuru varēsiet nobaudīt pirms pusdienām. Sekojot šiem padomiem, rīta cēlienu būsiet pavadījis, ēdot sabalansētu ēdienu un veicinot vielmaiņas darbību.

# Veselīgi gardumi svētku vakariņām!

Kurš teica, ka svētku gardumi ir tikai konditorejas izstrādājumi vai konfektes? Jūs varat pagatavot veselīgas, garšīgas un pat saldas uzkodas, kas nekaitēs figūrai. Piemēram, olbaltumvielu cepumi būs lielisks svētku deserts.

Viss, kas Jums nepieciešams:

  • 2 vidēji nogatavojušies banāni;
  • 2 ēdamkarotes (60 g) ”Herbalife Nutrition” ”Formula 1” Olbaltumvielu kokteiļa ar pikantā ābola garšu;
  • 1 glāze ātri vārāmās vai klasiskās auzu putras;
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta (nesālīta);
  • 2 ēdamkarotes tumšās šokolādes gabaliņu.

Sajauciet visas sastāvdaļas un sadaliet mīklu desmit vienādās daļās. Novietojiet cepumus uz cepampannas. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cepiet cepumus 14 minūtes. Jūsu veselīgā uzkoda svētku galdam ir gatava!

Arī veselīgiem salātiem ir noteikti jābūt svētku mielasta ēdienkartē. Lai gan salāti nav viens no tipiskākajiem svētku ēdieniem, tie viennozīmīgi ir veselīga, sabalansēta, viegli pagatavojama un garšīga maltīte, ko Jūsu organisms novērtēs.

Sastāvdaļas, kas Jums būs nepieciešamas:

  • 4 kausiņi sasmalcinātu ”keila” lapu kāpostu;
  • 1 avokado (sagriezts kubiņos);
  • 1/2 glāzes vārītas kvinojas;
  • 1/2 glāzes granātābolu;
  • 1/2 tases sasmalcinātu pekanriekstu;
  • 1/4 glāzes a sagriezta kazas siera.

Mērcei:

  • 1/2 krūzes grieķu jogurta (bez pievienotas garšas);
  • 1 ēdamkarote ”Herbalife Nutrition” ”Formula 1” Olbaltumvielu kokteiļa ar vaniļas garšu.

Sajauciet grieķu jogurtu ar ”Herbalife Nutrition” ”Formula 1” Olbaltumvielu kokteili ar vaniļas garšu. Ielieciet ”keila” lapu kāpostus bļodā un pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Pievienojiet mērci un samaisiet salātus.

Papildu recepte:

No ”keila” lapu kāposta var pagatavot arī veselīgus čipsus, kas garšīga un viegli pagatavojama maltītei, kā arī lieliska alternatīva kartupeļu čipsiem. Sapluciniet lapu kāpostu lapas, apsmērējiet ar olīveļļu, rauga pārslām un šķipsniņu pipariem. Izvietojiet lapas vienlaidus uz cepampapīra, neliekot tās vienu uz otras, jo citādi čipsi neizcepsies. Cepiet čipsus 15 minūtes iepriekš uzsildītā krāsnī uz 200 grādiem.

”Herbalife Nurtrition” novēl laimīgu un panākumiem bagātu Jauno 2019. gadu!

Plašāku informāciju par ”Herbalife Nutrition” produktiem lasiet mājas lapā.

Sekojiet mums arī sociālajos tīklos: https://www.facebook.com/HerbalifeRSM/

0 Komentāru