Grieķis ciemošanās laikā iemīl Latviju un nolemj šeit izveidot krodziņu

7 komentāri

Sapņojot par to, kāds varētu būt ideālais darbs, daļa no mums, iespējams, iedomājas nelielu ģimenes krodziņu kādā no siltajām zemēm.

Tādu, kur nesteidzīgi var parunāt ar katru no apmeklētājiem, radot personisku attieksmi. Taču iespējams arī pilnīgi pretējais.

Tie, kas ir bijuši Tērvetes dabas parkā, būs pamanījuši kafejnīcu “El Greko” ar saimnieku Vangeli Koukidi. Pirms tam viņš ilgus gadus pavadīja Somijā, bet pēc Latvijas apmeklējuma saprata, ka vismaz daļu dzīves vēlas pavadīt šeit.

“Ja jūs gribētu ar mani tikties vasarā, diez vai varētu kaut ko sarunāt. Tad nav laika pat kafiju iedzert,” tā LNT Ziņām atzīst grieķu krodziņa īpašnieks Vangelis Koukidis. Šobrīd ir klusā sezona, un lielāks pieplūdums ir nedēļas nogalēs.

Vairākus gadus nodzīvojis Somijā, reiz atbraucis ciemos pie draugiem Latvijā un iemīlēja Tērveti.

Vangelis Koukidis
Krodziņa “El Greco” īpašnieks

Krodziņš un uzņēmējdarbība nebija manos plānos, kad šeit ierados. Braucu vienkārši atpūsties. Bet, cilvēku mudināts, ka man labi sanāk, sāku gatavot. Un arī tad – vairāk paša priekam. Šobrīd gan – šis ir tipisks grila krodziņš.

Gatavodams tradicionālo kafiju uz liesmas, Vangelis min, ka latviešiem grieķu ēdieni iet pie sirds.

Vangelis Koukidis
Krodziņa “El Greco” īpašnieks

Grieķu virtuve nav pikanta. Tas mūs atšķir no austrumu valstīm. Izņēmumi ir atsevišķi ēdieni, bet kopumā nē. Mūsu tradicionālā virtuve ir samērā vienkārša. Uz šķīvja viss ir saprotams. Somijā, kur dzīvoju pirms tam, kā arī Latvijā, – jūs lietojat daudz krējuma, majonēzes. Nereti nemaz nevar saprast, ko jūs ēdat. Grieķu virtuvē saistviela ir olīveļļa.

Nelielās telpas interjeru, kas tiešām rada autentisku izjūtu, radījis viņš pats.

Vangelis Koukidis
Krodziņa “El Greco” īpašnieks

Krāsas, kuras izmantojam telpu noformējumā, tām jābūt pieskaņotām tam, ko redzam Grieķijas dabā. Jūra, saule, debesis. Balts zils, zils balts. Summā – gaiši zilais.

Jautāts, vai ir kas atšķirīgs, kāpēc viņš ar nelielo biznesu ir apmierināts, bet vietējie nereti ir skeptiski, Vangelis min attieksmi un vēlmi līdzdarboties, kā tas ir ierasts Grieķijas ēstuvēs.

Vangelis Koukidis
Krodziņa “El Greco” īpašnieks

Katrā biznesā, ja esi godīgs, patiess un tava darba rezultāts ir kvalitatīvs, nav svarīgi, kas tā ir par jomu, – kurpnieks, galdnieks vai ēdināšana. Ja darbojies tā, ka cilvēki tevi slavē, viss būs kārtībā. Kā īpašnieks, pats apkalpoju arī apmeklētājus, lai būtu ar viņiem.

Nelielu darvas pilienu Vangelis tomēr min. Vietējiem jauniešiem vasarās piedāvājot palīdzēt apkalpot viesus, darbiniekus varējis atrast ar grūtībām. Negribot strādāt.

Taču kopumā ar dzīvi un darbu Tērvetē viņš ir apmierināts.

Vangelis Koukidis
Krodziņa “El Greco” īpašnieks

Es nepalikšu Latvijā līdz mūža galam, nē. Mūža nogali tomēr vēlos pavadīt mājās, Grieķijā. Taču līdz tam man vēl daudz plānu. Atvērt krodziņu Jelgavā, pēc tam arī Rīgā.

Šobrīd abās pilsētās viņš raugās pēc atbilstošām telpām. Arī tās vizuāli atgādinās Grieķiju.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl