FOTO: Zaļās karotītes statusu plānots piešķirt arī kafejnīcām

Komentāri
FOTO: Zaļās karotītes statusu plānots piešķirt arī kafejnīcām
Foto: Jānis Zariņš ()

Šodien tika parakstīta vienošanās starp Zemkopības ministrijas un pārtikas nozares pārstāvjiem, kas paredz, ka Zaļās karotītes statusu plānots piešķirt arī bāriem, restorāniem un citām sabiedriskās ēdināšanas vietām. Šādi plāno vēl vairāk popularizēt tieši Latvijā ražotu produkciju.

Vienlaikus Pārtikas un veterinārais dienests apņēmies vēl vairāk kontrolēt, vai kvalitātes sertifikātu ieguvušie ņēmēji nekrāpjas. Zaļās karotītes kvalitātes zīmei ir jau vairāk nekā 10 gadu. Tā apliecina, ka 75% no produkta ražošanā izmantotajām izejvielām ir vietējās. Savukārt Bordo karotīti jau 2 gadus piešķir produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā. Tiek lēsts, ka pārtikas produktu skaits, kuri tiks sertificēti ar šīm kvalitātes zīmēm, dubultosies.

Foto

Vairāk uzzini TV3 Ziņās plkst. 19.00!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl