FOTO: Šīs pirmās zemenes tirgū maksā 16 eiro kilogramā

2 komentāri

”Ogas šogad ir ļoti lielas, ļoti saldas un ļoti izskatīgas,” – tā par sarkanīgi iesauļotajām zemenēm saka Jelgavas novada Lielvircavas Undzēnu zemeņu audzētājs Guntis Undzēns. Pirmos 30 zemeņu kilogramus viņš uz Jelgavas tirgu aizvedis pirmdien.

Novācamo zemeņu apjomi pieaugs uz nedēļas nogali. Jo vairāk siltu dienu, jo vairāk ogu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Ar zemeņu biznesu nodarbojos jau četrus gadus, bet izskatās, ka šogad būs vislielākā raža – gan siltumnīcās, gan uz lauka. Varbūt tādēļ, ka ziemā nebija lielas salnas un arī pavasarī tādu nebija,” stāsta Guntis Undzēns, kurš audzē zemenes Lielvircavā.

“Man personīgi savas izlolotās un apčubinātās zemenes ir žēl atdot lētāk par pieci eiro. Es labāk nepārdotu lētāk par pieciem eiro. Ja tas ir jādara par zemāku cenu – par trim vai 2,50 eiro – tas ir švaki,” stāsta Undzēnu zemeņu audzētājs, kurš togas Jelgavas tirgū pārdod par 5 eiro kilogramā.

Līdzīgi kā ar dārzeņiem, arī zemeņu audzētājiem problēmas rada lētās importa zemenes no Polijas. Tur ir zemāks pievienotās vērtības nodoklis un lielākas subsīdijas zemniekiem. Tiesa, Rīgas Centrāltirgū tikai retais norāda, ka ogas nāk no svešām zemēm.

Latvijas zemenes ražas pirmajā metienā tieši šajās dienās atļauties var tikai retais – cena par kilogramu sasniedz pat desmit un divpadsmit eiro, tikmēr importa zemenes ir pat četras un piecas reizes lētākas.

Skaties video:

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl