Komentāri
Eiropraida rīkotāji uzskata, ka pasākums bijis ļoti veiksmīgs
Foto: AFP / LETA

Eiropraida nedēļa noritēja ļoti labi un arī lesbiešu, geju, transpersonu (LGBT) vietējās kopienas un atbalstītāju dalība pasākumos vērtējama ļoti pozitīvi, saka LGBT un viņu draugu apvienības “Mozaīka” valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

Viņa arī izteica milzīgu pateicību policijai par ļoti labo sastrādāšanos pasākumu organizēšanas un norises laikā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Garina norādīja, ka, atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz cilvēkiem bija lielākas iespējas iesaistīties Eiropraida gājienā. Piemēram, gājienam virzoties pa Brīvības ielu, uz trotuāriem varēja redzēt samērā daudz pozitīvu un neitrālu cilvēku, savukārt negatīvi noskaņoto skaits bija neliels.

Nākamais praida gājiens Rīgā plānots 2018.gadā, kad Latvijas galvaspilsētā norisināsies Baltijas praids.

Kā ziņots, no 15.jūnija līdz 21.jūnijam Latvijā Eiropraida nedēļā norisinājās aptuveni 50 šim notikumam veltīti pasākumi – gan konferences, gan dažādi kultūras un izklaides notikumi.

Eiropraida centrālais notikums bija EuroPride 2015 gājiens un sapulce, kas 20.jūnijā norisinājās Vērmanes dārzā un tā apkaimē. Gājienā caur Rīgas ielām piedalījās aptuveni 5000 cilvēku, atklāja pasākuma organizatori. Gājiens noslēdzās bez būtiskiem starpgadījumiem un protestiem.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl