Eiropā cilvēki, kļūstot vecākiem, kļūst laimīgāki; Latvijā – viss otrādi

1 komentārs

Ja attīstījās Eiropas valstīs, kļūstot vecākam, cilvēki kļūst laimīgāki, esot pensijā, var atļauties labi atpūsties un daudz ceļot, tad pie mums, Latvijā, kā secināts Swedbank Apdrošināšana pētījumā, ir pretēja tendence.

Atslēgvārds tam, ka Latvijā cilvēki vecumdienās kļūst tikai nelaimīgāki, ir ienākumu līmenis. Proti, Latvijā tas pensionāriem ir tāds, ka grūti apmierināt pat pamatvajadzības. “Ja cilvēkam nav ko ēst, viņš nevar būt laimīgs,” saka sociologs. Arnis Kaktiņš.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Jo lielāka gadu nasta, jo lielāka varbūtība, ka ir slikta veselība vai kustību ierobežojumi. Lai uzlabotu veselību, atkal nepieciešama nauda.

Foto:

Vidējā pensija Latvijā ir 288 eiro mēnesī. Pēdējo astoņu gadu laikā tā ir palielinājusies par 54 eiro. 60% pensionāru saņem 200-300 eiro. Zemākā pensija, ko saņem Latvijā, ir ap 70 eiro. Lai saņemtu šo summu, cilvēkam jābūt vismaz 15 gadu darba stāžam.

Skaties video!

TOP komentāri

  • caurums
    +1 +1 0

    caurums

    ar cerību vismaz,ka valdība un tās kliķe neatgriezīsies!TĀPAT ARĪ VIŅU ĢIMENES,kas uz tautas rēķina parazitē!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl