”Dr.Oetker un Annas Pannas izaicinājums” turpinās! Pirmo reizi mūžā eklērus ceps Ieva Orleane un Zita Āboliņa

Pievienot komentāru
”Dr.Oetker un Annas Pannas izaicinājums” turpinās! Pirmo reizi mūžā eklērus ceps Ieva Orleane un Zita Āboliņa

Otrajā ”Dr.Oetker un Annas Pannas izaicinājuma” sacensībā viena otrai pretī stāsies rīdziniece Ieva Orleane un Zita Āboliņa no Ķekavas novada. Abām kopīgs ir tas, ka eklērus viņas ceps pirmo reizi mūžā, lai gan citus saldumus mājās gatavot ļoti patīk un dara to bieži. Vai dāmām Annas Pannas eklēri izdosies tikpat gardi kā savas kūkas?

Pirms ķeramies pie gatavošanas, iepazīsimies ar pašām dalībniecēm. Ieva Orleane ir biroja vadītāja no Rīgas. Viņa mācās Rīgas Restorānu servisa skolā, kurā tūlīt būs jākārto arī eksāmeni. Ieva smejas, ka izvilkusi tieši ”eklēru biļeti”, tāpēc otrā reize, kad viņa gatavos eklērus, būs eksāmenā. Bērnībā viņai eklērs kā kūka nemaz nav garšojis, jo šķitis par saldu, bet tagad pret tiem pretenziju vairs nav. Ieva izlēmusi piedalīties šajā izaicinājumā, jo kūku cepšana ir viņas kaislība – jau kuļot olas biskvītam, viņa sāk gluži vai lidot!


Agrāk Ievai saldumi nemaz tik ļoti nav gājuši pie sirds, viņa pat prātojusi, kāpēc gan nevarētu būt košļājamā gumija ar picas vai kūpinātas vistas garšu, bet ar laiku iegaršojušās arī saldākas lietas, sevišķi tie ir dažādi krēmi un deserti, kas Ievai izdodas arī pašai. Daudzi iecienījuši viņas ceptās siera kūkas, bet par lielāko savu kulināro sasniegumu Ieva uzskata torti, ko gatavojusi brāļa kāzām. Tā bijis kārtīgs mājas darinājums ar putukrējumu, ievārījumu un dzērvenēm, bet lielākais izaicinājums bijis to saglabāt 30 grādu karstumā līdz pat otrajam rītam. Kā viņai tas izdevies? Torte tika sasaldēta ledusskapī viszemākajā temperatūrā! Gatavojot Ieva vairāk eksperimentē, nevis seko konkrētām receptēm, jo viņai patīk piešķirt ēdienam arī kaut ko savu. Taču viņa arī atzīst, ka, šādi gatavojot, dažreiz šis tas arī neizdodas. Ievai patīk pavāršovi – sevišķi Austrālijas ”MasterChef”, jo tur attiecību kultūra esot daudz jaukāka nekā amerikāņu versijā – šajā šovā nenotiek dalībnieku pazemošana. Ieva ikdienā ietekmējas arī no slavenā pavāra Džimija Olivera receptēm, jo patīk gatavot ātrus, vienkāršus, taču gardus ēdienus. Tā, lai ikviena ēdienreize ir kā svētki!

Zita Āboliņa ir mājsaimniece no Ķekavas novada. Viņa, piesakoties šovam, gribējusi pierādīt sev un arī citiem, ka spēj to izdarīt un ir gana drosmīga, lai demonstrētu savas gatavošanas spējas. Arī viņa eklērus līdz šim vēl nebija gatavojusi, taču pēc šā izaicinājuma Zita tos mājās izcepusi jau vairākas reizes – visi slavējuši! Viņai ļoti patīk cept tieši kūkas, kaut gan īpaši labi sanāk arī pildīti pipari, kurus iecienījuši visi mājinieki. Līdzīgi kā konkurentei Ievai, arī Zitai lielākais un atbildīgākais sasniegums bijusi kūkas cepšana lielām kāzu svinībām. Lai gan Zita vairāk radusi gatavot pati pēc savām receptēm, kas mantotas ģimenē, piemēram, no vecmāmiņas, kūku cepšanā, ja neizmanto kādu ierastu recepti, viņa tomēr neeksperimentē un pieturas pie striktiem norādījumiem. Ja kādreiz gribas kaut ko pamainīt, Zita mēdz iemest acī citu receptēs un iedvesmoties, bet tālāk jau dara pati pēc savas gaumes. Viņa laiku pa laikam seko līdzi arī dažādiem ārzemju pavāršoviem, bet no vietējās ”produkcijas” patīk skatīties šovu ”Vakariņas četratā”, jo tur dalībnieki ne tikai gatavo, bet atklāj savas personības, komunicē un kopā labi pavada laiku. Annu Pannu Zita iepazinusi kādreiz populārajā raidījumā ”Gatavo 3”, jo šis formāts ļoti paticis. Pagatavotais ēdiens vienmēr izskatījies gan gards, gan arī estētiski skaists. Taču, kā Zitai pašai izdosies viņas pirmie eklēri pēc Annas Pannas receptes, skatieties jau pavisam drīz!