Dr. Oetker un Annas Pannas izaicinājuma 2. recepte – lieliskie eklēri!

Pievienot komentāru

Turpinās “Dr.Oetker un Annas Pannas” izaicinājums! Esam tikuši jau līdz otrajai receptei, kuru sākumā gatavos pati kūku meistare Anna, bet jau pēc nedēļas divi Annas un Dr.Oetker izvēlēti izaicinājuma dalībnieki mēģinās to atkārtot.

Šoreiz Anna izvēlējusies pagatavot daudzu tik ļoti iemīļotos eklērus. Kāds tad ir šo gardumu īpašais noslēpums – receptē vai pašā cepējā? Ne velti rūdīti kārumnieki ir pārbaudījuši neskaitāmas kafejnīcas, lai atrastu labākos eklērus pilsētā! Par Annas Pannas eklēriem zināms ir tas, ka tie ir vieni no labākajiem, un tagad arī recepte vairs nebūs nekāds noslēpums, jo varēsiet apskatīt tūlīt pat video! Jāpiebilst, ka noteikti cepšanā noderēs arī šādas tādas iemaņas un prasmes, jo mīklas pagatavošana nemaz nebūs tik vienkārša, taču visādi citādi eklēri, izrādās, nemaz nav nekāda zinātniskā fantastika.

Annas recepte domāta 20 skaistiem, apetītelīgiem eklēriem, kuru pagatavošanai būs vajadzīgas ļoti vienkāršas un pilnīgi visos pārtikas veikalos iegūstamas sastāvdaļas: sviests, milti, olas, cukurs, sāls un ūdens. Tik tālu pat izklausās ļoti izdarāms darbiņš, taču, lai sasniegtu perfektu rezultātu, arī mīklai jābūt perfektai. Lai tas tā patiešām izdotos, rūpīgi jāseko līdzi Annas darbībām un viss akurāti jāatkārto soli pa solim. Krēmam būs vajadzīgs “Dr.Oetker” šokolādes pudiņš, cukurs un piens, bet glazūrai – ”Dr. Oetker” šokolādes glazūra un cukura pērlītes skaistumam.

Annai eklēri finālā izdodas absolūti ideāli, bet kādi tie sanāks diviem dalībniekiem, kuri savā starpā sacentīsies plecu pie pleca, uzzināsim jau nākamnedēļ. Turklāt lielākais izaicinājums būs atkārtot šo recepti, redzot to tikai vienu vienīgu reizi. Vai jūs tā varētu? Starp citu, tagad jūsu rokās ir visas iespējas izmēģināt un uzcept vienus no Rīgas labākajiem eklēriem pašiem savā virtuvē. Lai veicas!

Eklēri

  • Mīklas pamatrecepte 20 gabaliem
  • 250 g ūdens
  • 110 g sviesta
  • šķipsna sāls
  • 30 g cukura
  • 140 g miltu
  • 4 olas

Pildījumam un dekorēšanai

  • 2 paciņas ”Dr. Oetker” šokolādes pudiņa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 500 ml piena
  • 3 paciņas ”Dr. Oetker” šokolādes glazūras
  • ”Dr. Oetker” cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Katliņā lej ūdeni kopā ar sviestu. Pievieno sāli un cukuru. Uz vidēji lielas uguns silda, līdz sviests izkusis un šķidrums uzvārījies. Noņem no uguns un pievieno miltus. Intensīvi maisa, līdz iegūta stingra, gumijaina masa. Liek atpakaļ uz uguns un silda jeb žāvē to vēl 2–3 minūtes, nepārtraukti maisot.
  2. Mīklu liek bļodā un maisa ar koka karoti vismaz 3–5 minūtes, lai tā atdzistu.
  3. Pa vienai pievieno olas. Visu laiku jāturpina intensīvi maisīt. Pēc olu pievienošanas maisa vēl mazliet, līdz mīkla kļuvusi pilnīgi viendabīga. Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar uzgali.
  4. Krāsni sakarsē līdz 190 °C temperatūrai. Cepamo plātni noklāj ar cepamo papīru. Uz tās spiež 10–12 cm garus eklērus.
  5. Liek cepties krāsnī uz 35–40 minūtēm, līdz eklēri kļuvuši zeltaini brūni no visām malām. Pēc cepšanas atdzesē.
  6. Izvāra krēmu pēc norādījumiem uz paciņas. Atdzesē un sapilda konditorejas maisiņā. Atdzisušajiem eklēriem virspusē izdur caurumiņus, tos piepilda ar krēmu, iemērcē šokolādes glazūrā un dekorē ar cukura pērlītēm.