37 komentāri
Diemžēl daudziem Latvijas pensionāriem nav par ko nopirkt pārtiku… Akcijā aicina iedzīvotājus ziedot maizi, kafiju u.c. preces

“Laikam ejot, mēs visi kļūstam vecāki…, bet diemžēl daļai Latvijas cilvēku šie gadi paiet ļoti grūti, un bieži vien ir dienas, kad vēderi paliek tukši un nesanāk naudas pārtikai,” tā sākas ar Facebook palīdzību rīkotās akcijas aicinājums ziedot pārtiku Latvijas sirmgalvjiem.

“Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā ir apzināti aptuveni 20 grūtos apstākļos mītoši seniori, kuriem mēs vēlamies palīdzēt un aicinām arī Tevi. Tas ir apbrīnojami, ka, neskatoties ne uz ko, viņi ir spējīgi saglabāt optimismu un mīlestību pret apkārtējiem; viņi jau nesūdzas…, tik smaida un priecājas par sirsnīgu sarunu. Mēs tik ļoti vēlamies šos cilvēkus atbalstīt un parādīt, ka viņi nav vieni un pamesti, parādīt, ka viņu mūžam ir bijusi nozīme, pateikt paldies, ka viņi ir,” teikts aicinājumā ziedot.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Akcijas rīkotāji aicina: “Kad veic savus ikdienas iepirkumus, iedomājies par šiem cilvēkiem, kuriem vairs nav palicis gandrīz nekā, ne tuvinieku, ne iztikas līdzekļu un bieži vien nav arī savas pajumtes. Ieliec savā iepirkumu grozā kādu papildu pārtikas produktu, ko nogādāt uz baznīcu un ielikt pārtikas ziedojumu kastītē. Reizi nedēļā mēs saziedotos produktus sapakosim un nodosim šiem vientuļajiem sirmgalvjiem.”

Vēlamie produkti:
• maize;
• viss, kas liekams uz maizes, bet pārāk ātri nebojājas (visi smērējamie sieri, desas vakuumā, siers);
• zivju konservi (šprotes, tuncis);
• eļļa, kečups, majonēze, krējums, cukurs;
• kafija, tēja, rieksti, olas;
• marinējumi (zaļie zirnīši, pupiņas, gurķi);
• mazie jogurta iepakojumi;
• saldumi, cepumi, konfektes;
• auzu pārslas, rīsi, griķi;
• biezpiens iepakojumā, kafijas krējums, saldie krēmi iepakojumos u.c.

Sākot ar 7. decembri, sarūpētos pārtikas produktus ikviens var atstāt Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Tur ir jājautā pēc pārtikas ziedojumu kastes dežurantei. To var izdarīt
– darba dienās laika posmā no 10.00-18.00,
– brīvdienās laika posmā no 10.00-16.00.
Pēc Ziemassvētkiem sagādāto cienastu varēsi atstāt tikai svētdienās.

“Liels paldies par atbalstu sirmgalvjiem un padalies ar šo ziņu, ja zini kādu, kurš arī labprāt iesaistītos palīdzēšanā!” aicina akcijas rīkotāji.

TOP komentāri

  • Imants Lībeks
    +63 +60 -3

    Imants Lībeks

    Pasaka par "Veiksmes stāsta valsti." Lielākā daļa pensionāru un invalīdu dzīvo trūkumā. Cilvēki mirst, bet mēs ar saviem ziedojumiem viņus ārstējam, jo valstij nav naudas.Nauda vajadzīga lielajām politiķu algām, piemaksām,dzīvokļa apmaksām, telefoniem, auto....un,protams, KVOTĀM !!!! Man viņu žēl, jo atmaksa nāk pār visu.
  • Anita VILNE-KAUCE
    +56 +51 -5

    Anita VILNE-KAUCE

    Šādas akcijas- uzaicinājumi būtu vajadzīgi visās Latvijas pašvaldībās un baznīcās.
  • Nils
    +36 +34 -2

    Nils

    Interesanti ka Latvijaa nav ne kara ,ne nelaimes gadijumu,zemestrices utt bet valsts ir nabadziga. Kaa tas var buut?? Nodoklus tak cilveki maksaja un tagad nav ko est. Vispar shausmas lidz kam novesti vienkasrhie cilveki Latvijaa. Labaak veicas tiem vecakiem kuriem berni strada arzemees un palidz izdzivot. Savadaak nabadzigo slanis butu daudz lielaks.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl