Daugavā pie Jēkabpils paaugstinās ūdens līmenis, ziņo meteorologi

Komentāri
Daugavā pie Jēkabpils paaugstinās ūdens līmenis, ziņo meteorologi

Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājies vismaz par divarpus metriem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kopš 10. decembra Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājies par 248 cm. Ūdens līmenis straujāk sāka paaugstināties no 14. decembra, bet pēc piektdien publicētajiem datiem, ūdens līmenis ir paaugstinājies par 193 cm.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ūdens līmeņa celšanos Daugavā pie Jēkabpils ietekmējusi biezā vižņu kārta pie Krustpils un ledus sega ar lāsmeņiem pie Zeļķiem. Tādēļ izveidojies vižņu sablīvējums, kā rezultāta pēdējās divās diennaktīs vidēji ūdens līmenis paaugstinājās par 70-78 cm un sasniedza 537 cm. Savukārt citās Daugavas hidroloģiskajās novērojumu stacijās ūdens līmenis jau kopš 13. decembra turpina pazemināties.

Sagaidāms, ka Daugavā pie Jēkabpils ūdens vēl turpinās paaugstināties un sasniegt palieņu applūšanas līmeni, tomēr plašas teritorijas applūšana nav gaidāma.

Tā kā Daugavā pie Zeļķiem un Pļaviņām ledus sega paliek aizvien trauslāka, prognozējam, ka vižņu sablīvējums pie Krustpils samazināsies. Līdz ar to nākamās nedēļas sākumā gaidāms, ka ūdens līmenis pie Jēkabpils pakāpeniski pazemināsies.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl