9 komentāri

Lai arī Māra Kučinska valdība ļoti negribīgi atvieglo dzīvi uzņēmējiem, kas vēlas piesaistīt viesstrādniekus, demogrāfiskā situācija tuvākajos gados piespiedīs Latviju imigrācijas politiku mīkstināt.

Nākamajā desmitgadē Latvijas darba spēka tirgū notiks radikālas izmaiņas. Pagājušā gadsimta 60. un 70. gados dzimušos aizstās šā gadsimta sākumā dzimušie, kuru skaitā ziņa ir ievērojami mazāk. Jau šobrīd ir skaidrs, ka darba roku piesaiste no ārvalstīm būs nenovēršama, tāpēc ekspertu ieskatā ir pēdējais brīdis, kad to vēl var mērķtiecīgi ietekmēt. Valdības lēmumu viņi sauc par mīņāšanos uz vietas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ka piemēru demogrāfe un Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzēja Zane Vārpiņa min Veselības ministrijas izstrādāto nozares attīstības koncepciju, kurā minēts, ka pēc četriem gadiem Latvijā trūks 1000 ārstu un 3000 māsiņu. Taču, tā vietā, lai domātu, kā šo jautājumu atrisināt, valdības koalīcija vienojusies ārstu piesaisti neatvieglot.

TOP komentāri

  • Andis Kazāks
    +1 +1 0

    Andis Kazāks

    Bet ir jautājums, vai pēc 4 gadiem būs kam vairs iet pie tiem ārstiem. Ko var skandināt visu laiku par tiem ārstiem. Vai citās profesijās ir cilvēku pārpalikums? Vai tie 300 tūkstoši kas izbraukuši nav pelnījuši uzmanību, nerunājot jau par tiem kas vēl te palikuši. Lūk tā ir problēma.
  • Dzintars Sprenks
    0 0 0

    Dzintars Sprenks

    Lielie darba deveji saviem stradniekiem negrib maksat kurnu vel iebraucejiem.
  • Kristaps Dancenkovs
    0 0 0

    Kristaps Dancenkovs

    brauc, ukraini baltkrievi..... un strada pa 3e h. a taja laika mes meiginam izdzit krievus.... ta turpinot mes stradasim par 2,60 parh

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl