Komentāri

Pārtikas un veterinārais dienests, tuvojoties Lieldienām, aicina pircējus būt uzmanīgiem, pērkot pārtiku.

Noteikti ir jāpievērš uzmanība derīguma termiņam. Dienests aicina pircējiem nepirkt pārtikas preci, kuras derīguma termiņš nav salasāms, redzamas labojumu pēdas vai oriģinālais derīguma termiņš ir aizsegts ar citu marķējumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Iepērkot pārtiku vairākām dienām, ir jāskatās, lai derīguma termiņš precei būtu ilgāks.

Piemēram, olas drīkst uzglabāt 28 dienas no dēšanas. Tāpat vēlams izlasīt marķējumu uz olas. Tā pirmais cipars uz olas apzīmē dējējvistu turēšanas metodi (1 – brīvā turēšana, 2 – dēšana kūtī, 3 – dēšana sprostos, 0 – bioloģiskā ražošana), bet burti apzīmē ražotājvalsti, piemēram, LV ir Latvija, LT – Lietuva, EE – Igaunija un FI – Somija.

Tatjana Marčenkova
PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja

Pircējiem ir jābūt modriem un jāskatās, jo notiek lielu produktu apjomu tirdzniecība, un jāskatās, ko tad viņš pērk, jo cilvēcisko faktoru pilnībā izslēgt nevar. Pirmkārt, tie ir produkti, kam ir beidzies derīguma termiņš, jo visiem tomēr gribas svētku reizēs lietot uzturā svaigu pārtiku.

Tāpat nevajadzētu iegādāties pārtikas preces, kuru iepakojums ir bojāts, izcelsme un uzglabāšanas apstākļi nav skaidri vai ir aizdomīgi.

Video: LNT Ziņu sižets

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl