Carnikavā aizvadīti vērienīgie Nēģu svētki

Komentāri

Sestdien, 26. augustā, tūkstošiem cilvēku pulcējās Carnikavā uz nu jau par tradīciju kļuvušajiem Nēģu svētkiem. Ar dažādām izdarībām, konkursiem un izklaides pasākumiem, šādi ik gadu tiek atklāta nēģu zvejas sezona.

Par svētku atraktīvāko daļu izvērtās nēģu ātrēšanas sacensības, tāpat arī goda vietā bija Nēģu zupas vārīšana 400 litrus lielā katlā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Carnikavu pārpludināja cilvēku jūra – godinot nēģu zvejas sezonas atklāšanu, te notika jau 16. Carnikavas Nēģu svētki. Jau no agra rīta pilsētiņas centrā darbojās amatnieku tirdziņi, dažādas atrakcijas bērniem un sporta spēles. Bet uz galvenās skatuves parkā norisinājās kulinārijas meistarklase ar šefpavāru Lauri Aleksejevu, kurš ne tikai mācīja, ko garšīgu var pagatavot no šiem jūras iemītniekiem, bet arī ļāva degustēt. Taču azartiskākie un izsalkušākie svētku apmeklētāji sacentās nēģu ātrēšanā. Noteikums, – notiesāt trīs nēģus pēc iespējas ātrāk.

 

Šī gada svētku jaunums bija nēģu suši ātrēšanas sacīkstes. Taču tie, kuri vēlējās zivju garšu izbaudīt nesteidzoties, gaidīja, kad būs gatava tradicionālā nēģu zupa. To vārīja domes priekšsēdētāja milzīgā, 400 litru katlā.

Carnikavas nēģi ir iekļauti Eiropas Savienības Aizsargāto ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā.  To specifikā garša  saistīta ar vietējo iedzīvotāju prasmēm nēģu pagatavošanā, kas mantotas no paaudzes paaudzē jau kopš 17.gadsimta.

Lasi vēl