Brieži, zaķi, aitas un citi zvēri labprāt mielojas ar Ziemassvētku eglītēm

Komentāri

Ja joprojām māju rotā svētku eglīte un roka neceļas to izmest ārā, laba alternatīva ir aizvest to briežiem, zaķiem, aitām, lai panašķojas.

Ja eglīte pašu cirsta vai nāk no Latvijas mežiem, to var nogādāt piemājas zoodārzā “Brieži”.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Zinaīdai svētku eglīte mājās stāv ļoti ilgi – jau trīs nedēļas. To viņa vienmēr ir metusi ārā, bet šogad, uzzinot, ka Latvijā audzētās eglītes ar nepacietību gaida brieži un stirnas, nolēmusi ar LNT raidījuma “900 sekundes” palīdzību to nodot piemājas zoodārzam “Brieži”.

Zinaīda

Es savu eglīti labprāt atdotu, lai zvēri varētu apēst. Parasti es savu eglīti iznesu ārā, pie mājas trepēm noliekam, arī visi iedzīvotāji tā dara, jo vēlāk atbrauc mašīna un savāc.

Noņemot nost visus rotājumus, Zinaīdas kundzes Latvijā audzēta eglīte sāka savu ceļu uz Stopiņu novadu. Zinaīdas eglīte joprojām zaļa un sulīga. Tās kvalitāti novērtē arī piemājas zoodārza “Brieži” saimniece, – tātad zoodārza iemītniekiem tās skujas noteikti iegaršosies.

Aitu meitenes Dārta, Jurģe un Bonzeliene pierāda, ka egļu skujas patiešām ir garšīgas. Tās satur vērtīgas bioloģiski aktīvas vielas ar antibakteriālo iedarbību, kas dzīvniekiem ir ļoti nepieciešams.

Signe Utāne
Piemājas zoodārza “Brieži” saimniece

Tieši ziemā šo vielu koncentrācija skujās ir visaugstākā. Kā arī ziemā egļu skujas sulīgas un gardākas, tāpēc visi labprāt mielojas ar viņām.

Izrādās, ka Eiropas lielākajos zoodārzos egļu skujas jau sen ir dzīvnieku ēdienkartē un ar tām cienā pat ziloņus. Zvēri ne tikai apēd skujas un zarus, bet arī noskrubina mizu līdz baltam kokam.

Ne tikai brieži, kazas, ēzelis un aitas iecienījuši eglīšu skujas, bet tās labprāt knābā arī truši, jūrascūciņas un pat fazāni.

Piemājas zoodārza “Brieži” saimniece lūdz vest tikai zaļas un sulīgas eglītes, kas nāk no Latvijas mežiem. Sausas un birstošas eglītes diemžēl vairs nederēs. Ja brīvdienās atvedīsiet savu svētku skaistuli, tad apmeklējums būs par velti.

Meksikas garšas! Tako ar dažādām salsām un vistu

Meksikas garšas! Tako ar dažādām salsām un vistu

Kad ārā ir tik karsti cik Meksikā, ir jāēd tako, un Linda no ”Gatavo 3” ir sagatavojusi tam recepti. Šis ēdiens būs lielisks ne tikai paša vēderam, bet arī atsvaidzinās tavu cienasta piedāvājumu viesiem ballītē.

Tele2 “Gudro māju” apskata un novērtē interjera dizainere Santa Meikulāne

Tele2 “Gudro māju” apskata un novērtē interjera dizainere Santa Meikulāne

Ik nedēļu Tele2 ”Gudrajā mājā” viesojas kāda savā profesijā panākumus guvusi persona. Šoreiz meža biezoknī Gustavu Terzenu apciemoja interjera dizainere, ”Amerikas Arhitektūras balvas 2017″ ieguvēja Santa Meikulāne. Dizainere uzskata, ka tehnoloģijas palīdz ērtāk apieties ar dažādām lietām, tāpēc labprāt apskatīja ”Gudro māju”, lai redzētu, ko no piedāvātajām funkcijām vēlētos iegādāties savai mājvietai.

Lasi vēl