Komentāri
Bioloģe iesaka baltos stārķus ziemā neglābt, bet ļaut cīnīties pašiem
Baltais stārķis. (Foto: LETA)

Latvijā pēdējos gados ziemā ik pa laikam dzirdams par kādu balto stārķi, kas palicis uz ziemošanu, tomēr bioloģe Māra Janaus iesaka neiejaukties dabas norisēs un svēteļus neglābt.

Katru gadu Latvijā ziemot paliek ap desmit stārķu, iespējams, pat vairāk, jo par visiem gadījumiem netiek ziņots. Tomēr bioloģe iesaka likt mierā baltos putnus, ja tie neizskatās novārguši.
“Biologi uzskata – ja stārķis ir palicis ziemot, tas nozīmē, ka viņam ir nepareiza uzvedība, un tas nozīmē, ka viņam ir jāiet bojā. Lapsām arī vajag ēst,” teica Janaus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Bez cilvēku palīdzības gan šie putni Latvijas ziemas apstākļos nespējot izdzīvot. Tomēr stārķi nav reta putnu suga, kur būtu jācīnās par katru indivīdu, jo īpaši, ja tas palicis ziemot Latvijā. Ir saprotams, ka grūti noskatīties stārķa cīņā par izdzīvošanu ziemā, un, ja to emocionāli nevar izturēt, tad var stārķi pa ziemu izmitināt kūtī kopā ar citiem mājputniem.

“Jāatceras, ka stārķis ir gaļēdājs, ar putru, kartupeļiem un maizi viņu neizbaros,” brīdināja Janaus. Stārķim ir nepieciešama gaļa, zivis.

Tomēr īpaši dabas norisēs iejaukties nevajadzētu – stārķiem jācīnās pašiem.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl