Beidzot! Tiks ierobežota transtaukskābju izmantošana pārtikas produktu ražošanā

Komentāri

Pēc saskaņošanas ar Eiropas Komisiju valdība plāno beidzot apstiprināt ierobežojumus transtaukskābēm pārtikas produktos – par to diskutēja jau pērn. Mērķis – samazināt nelabvēlīgo ietekmi uz veselību, piemēram, mazināt sirds un asinsvadu slimības.

Līdzīgus ierobežojumus jau ieviesušas trīs Eiropas Savienības valstis – Dānija, Austrija un Ungārija. Latvijā plānots noteikt, ka gan mūsu valstī ražotajos, gan importētajos produktos maksimāli pieļaujamais transtaukskābju daudzums nedrīkstēs pārsniegt divus gramus uz 100 gramiem kopējā tauku daudzuma jeb divus procentus. Nedaudz lielāks tas varēs būt pārtikas produktos ar zemāku kopējo tauku daudzumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Paredzēts, ka ierobežojumi stāsies spēkā no 2018. gada janvāra. Kā norāda Veselības ministrija, visaugstākais transtaukskābju saturs ir dažādos saldumos un konditorejas izstrādājumos.

Video

Lasi vēl